10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

La Creu Roja recomana protegir-se del sol, beure molta aigua i portar roba còmode

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La Creu Roja recomana protegir-se del sol, beure molta aigua i portar roba còmode
Loading
/

Amb les altes temperatures que hi ha aquests dies al Baix Empordà, al Supermatí de Ràdio Capital hem entrevistat el coordinador de la Creu Roja de Palafrugell, Florenci Berta. Una de les recomanacions que ha fet de cara a combatre la calor és protegir-se del sol, amb crema solar i amb gorra. Però també portar roba còmode i beure molta aigua.

Els principals grups d’alt risc són els nens i la gent gran que viu sola. Per això, Berta recomana que hi hagi un seguiment constant d’aquelles persones que més se’n poden veure afectades. L’objectiu és evitar qualsevol problema de salut que se’n derivi de l’onada de calor.

L’onada de calor però també pot comportar incendis a la comarca. Actualment hi ha un a la Ribera d’Ebre que està cremant més de 5.500 hectàrees. A la zona hem vist com la dotació de Bombers de la Generalitat està acompanyada pels militars, però també per la Creu Roja. Per això hem volgut saber la feina de l’entitat en aquestes situacions.

De cara a l’estiu que ha començat aquesta setmana, des de la Creu Roja ja s’han instal·lat a les diferents platges de Begur. Allà s’hi estaran assegurant que tots els assistents portin crema solar i estiguin protegits. Si no porten crema però, l’entitat en reparteix per protegir als ciutadans però també conscienciar de la necessitat de la crema solar.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios