19.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

La cuina de l’Empordanet presenta “De la llotja a la cuina”

Amb ‘De la Llotja a la Cuina’, La Cuina de l’Empordanet compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava per tirar endavant diverses accions de valorització del peix local que ja estan realitzades o es troben en marxa.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest dimarts al matí a l’Espai del Peix de Palamós el projecte de valorització del peix de les llotges de la Costa Brava ‘De la Llotja a la Cuina’. ‘De la Llotja a la Cuina’ compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava i és una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

La iniciativa té diversos objectius com són incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat; prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava; valoritzar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular així com el conjunt de la pesquera en general; i, especialment, posar en valor la feina dels pescadors. Per tal de fer-ho possible s’han promogut diverses accions que aquest dimarts s’han presentat a Palamós.

En primer lloc, s’han repartit els primers receptaris de ‘De la Llotja a la Cuina’. S’han editat 1.000 llibrets amb 17 receptes, cada una d’elles amb una espècie pesquera local com a protagonista i amb la signatura d’un dels cuiners del col·lectiu. Es podran trobar a diverses llotges i peixateries de la Costa Brava. A més, s’ha dut a terme una degustació de tastets de tres dels plats del receptari.

També s’ha pogut veure a les parets exteriors del Port de Palamós una de les tres exposicions que el fotògraf Lluís Català ha instal·lat. Són mostres que recullen el que han donat de si les trobades entre pescadors de la Costa Brava i xefs de La Cuina de l’Empordanet amb motiu del projecte. Les dues exposicions restants es poden veure al restaurant El Roser 2 i al MARAM – Centre d’Interpretació del Peix, en tots dos casos a L’Escala.

Al mateix temps, s’ha anunciat que els 17 vídeos produïts per tal d’enregistrar les converses entre pescador i cuiner mantingudes en aquestes trobades ja estan tots editats i són visibles al canal de YouTube de La Cuina de l’Empordanet. També es podran veure a les emissions de Televisió Costa Brava al llarg d’aquesta tardor. La producció és del realitzador audiovisual Òscar Vall.

Finalment, s’està presentant el projecte, tant pel que fa als vídeos com a les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona. En concret, aquesta setmana s’ha començat amb una sessió per als alumnes del Grau Mig de Cuina i Gastronomia i el Grau Superior de Direcció en Cuina l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres, i properament es visitarà l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i l’INS Baix Empordà de Palafrugell.

Durant l’acte d’aquest dimarts a Palamós el president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, ha afirmat que“ha estat molt senzill per nosaltres perquè, al cap i a la fi, fa vint-i-cinc anys que estem fent aquesta feina de divulgació del producte i els productors. Seguim en el mateix camí”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -