18 C
Pals
Dimarts, 15 Octubre 2019

La cuina indiana

El més llegit

Quant han cobrat els alcaldes del Baix Empordà durant el 2018?

El passat dimecres 9 d'octubre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública va fer públics els sous dels alcaldes d’Espanya

Dificultats de circulació al Baix Empordà per protestes contra la sentència

Hi ha una marxa lenta a la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro

Els carrers de Llafranc i Calella de Palafrugell s’omplen per la Radikal Ocean52 amb 1.400 nedadors

En la prova de 7.0kms s'han imposat els nedadors Ferran Julià, del Club Esportiu Mediterrani, de Barcelona, en la categoria masculina, i Laura Rodríguez, del Club Natació Barcelona, en la femenina

Dolors Bassa condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem

L'exconsellera torroellenca ha rebut la notificació de la pena de presó després d'estar declarada culpable de malversació i sedició

Crema una sitja a una fusteria de Palafrugell

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat que han apagat el foc quan faltaven pocs minuts per les vuit del matí
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

Un dels importants llegats que ens van deixar els indians, van ser els productes que van portar de les “Amèriques” i que tant han influenciat la nostra gastronomia, tant passada com actual.
La cuina indiana, és aquella que es prepara amb ingredients primaris locals com la papa, la tomata o el blat de moro, sembrats i collits al seu lloc d’origen.

Els indians van ser els introductors a la gastronomia nacional, de productes americans tan populars com el cafè, el sucre, la xocolata, el rom o fruites com el “palosanto”.
De la mateixa manera, també d’Amèrica van arribar productes bàsics de la nostra cuina com la patata, el pebrot o el bitxo. A més, també van ser els impulsors de la comercialització de productes catalans a Amèrica, com el cas del vi i els aiguardents.

Des dels seus orígens, la cuina indiana ha estat el resultat de la confluència dels costums dels espanyols, els aborígens, africans i la posterior influència de la immigració asiàtica i yucateca .
El plat nacional de Cuba, per exemple, és l’ajiaco criollo, un conjunt de viandes, vegetals i carns de diversos tipus, cuinats junts, que varia per la diversitat dels ingredients utilitzats en la seva confecció.

Els plats indians més típics són, a més del ajiaco i de les combinacions de l’arròs amb diferents ingredients, la carn de porc rostida o fregida, els tostones o chatinos que són trossos de plàtan verd aixafats i fregits, els llardons de porc i la picada de carn de vedella, a més del rostit o les empanades.

Últimes notícies

Dolors Bassa: “Cap somriure, però sí cap alt”

En un missatge a Twitter, ha dit que està "indignada i emprenyada amb una sentència injustificada"

Dificultats de circulació al Baix Empordà per protestes contra la sentència

Hi ha una marxa lenta a la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro

Dolors Bassa condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem

L'exconsellera torroellenca ha rebut la notificació de la pena de presó després d'estar declarada culpable de malversació i sedició

Consulta la Sentència del Procés

Llegeix la sentència del Tribunal Suprem sobre la Sentència del Procés on la torroellenca Dolors Bassa ha estat condemnada a 12 anys de presó

Més notícies