24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

La cuina indiana

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
- Publicitat -

Un dels importants llegats que ens van deixar els indians, van ser els productes que van portar de les “Amèriques” i que tant han influenciat la nostra gastronomia, tant passada com actual.
La cuina indiana, és aquella que es prepara amb ingredients primaris locals com la papa, la tomata o el blat de moro, sembrats i collits al seu lloc d’origen.

Els indians van ser els introductors a la gastronomia nacional, de productes americans tan populars com el cafè, el sucre, la xocolata, el rom o fruites com el “palosanto”.
De la mateixa manera, també d’Amèrica van arribar productes bàsics de la nostra cuina com la patata, el pebrot o el bitxo. A més, també van ser els impulsors de la comercialització de productes catalans a Amèrica, com el cas del vi i els aiguardents.

Des dels seus orígens, la cuina indiana ha estat el resultat de la confluència dels costums dels espanyols, els aborígens, africans i la posterior influència de la immigració asiàtica i yucateca .
El plat nacional de Cuba, per exemple, és l’ajiaco criollo, un conjunt de viandes, vegetals i carns de diversos tipus, cuinats junts, que varia per la diversitat dels ingredients utilitzats en la seva confecció.

Els plats indians més típics són, a més del ajiaco i de les combinacions de l’arròs amb diferents ingredients, la carn de porc rostida o fregida, els tostones o chatinos que són trossos de plàtan verd aixafats i fregits, els llardons de porc i la picada de carn de vedella, a més del rostit o les empanades.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Altres notícies