14.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

La cuina indiana

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un dels importants llegats que ens van deixar els indians, van ser els productes que van portar de les “Amèriques” i que tant han influenciat la nostra gastronomia, tant passada com actual.
La cuina indiana, és aquella que es prepara amb ingredients primaris locals com la papa, la tomata o el blat de moro, sembrats i collits al seu lloc d’origen.

Els indians van ser els introductors a la gastronomia nacional, de productes americans tan populars com el cafè, el sucre, la xocolata, el rom o fruites com el “palosanto”.
De la mateixa manera, també d’Amèrica van arribar productes bàsics de la nostra cuina com la patata, el pebrot o el bitxo. A més, també van ser els impulsors de la comercialització de productes catalans a Amèrica, com el cas del vi i els aiguardents.

Des dels seus orígens, la cuina indiana ha estat el resultat de la confluència dels costums dels espanyols, els aborígens, africans i la posterior influència de la immigració asiàtica i yucateca .
El plat nacional de Cuba, per exemple, és l’ajiaco criollo, un conjunt de viandes, vegetals i carns de diversos tipus, cuinats junts, que varia per la diversitat dels ingredients utilitzats en la seva confecció.

Els plats indians més típics són, a més del ajiaco i de les combinacions de l’arròs amb diferents ingredients, la carn de porc rostida o fregida, els tostones o chatinos que són trossos de plàtan verd aixafats i fregits, els llardons de porc i la picada de carn de vedella, a més del rostit o les empanades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -