18.7 C
Pals
Dimarts, 15 Octubre 2019

L’origen del mojito

El més llegit

Quant han cobrat els alcaldes del Baix Empordà durant el 2018?

El passat dimecres 9 d'octubre el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública va fer públics els sous dels alcaldes d’Espanya

Dificultats de circulació al Baix Empordà per protestes contra la sentència

Hi ha una marxa lenta a la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro

Els carrers de Llafranc i Calella de Palafrugell s’omplen per la Radikal Ocean52 amb 1.400 nedadors

En la prova de 7.0kms s'han imposat els nedadors Ferran Julià, del Club Esportiu Mediterrani, de Barcelona, en la categoria masculina, i Laura Rodríguez, del Club Natació Barcelona, en la femenina

Dolors Bassa condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem

L'exconsellera torroellenca ha rebut la notificació de la pena de presó després d'estar declarada culpable de malversació i sedició

Crema una sitja a una fusteria de Palafrugell

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat que han apagat el foc quan faltaven pocs minuts per les vuit del matí
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.


Diuen que a finals del segle XVI, el famós corsari Sir Richard Drake, subordinat del Capità Sir Francis Drake (corsari de la corona anglesa) va preparar la primera versió coneguda d’una beguda que portava aiguardent de baixa qualitat, amb sucre, llima, menta i altres herbes.
L’aiguardent aportava calor, l’aigua diluïa l’alcohol, la llima combatia l’escorbut que era la malaltia típica dels mariners llavors que passaven mesos a la mar sense prendre fruita fresca, la menta i les herbes refrescaven, i el sucre permetia digerir aquesta barreja. El prenia Sir Drake després de les seves batalles mentre explicava les monedes d’or que formaven el botí aconseguit.

A la dècada de 1860, la producció de rom ja era molt més refinada, el que donava un rom de millor qualitat. El rom “añejo” va substituir l’aiguardent, i el que ja a Cuba es coneixia com Draquecito es va rebatejar com “Mojito”, molt abans que el popularitzés Ernest Hemingway que el bevia diàriament a La Bodeguita del Medio i on es va començar a comercialitzar.

De l’encreuament entre diferents tipus de menta, en surt la combinació ideal per al mojito, ja que guanya un millor aroma. Com en el cas del gintònic, al mojito, el gel també hi té la seva singularitat. Antigament, a La Bodeguita del Medio s’utilitzava gel sencer en tant que a la Cuba dels anys 30 el gel el servien en pedres però amb la universalització de la beguda, es va començar a usar el gel picat, entre altres coses, perquè funcionés com a filtre i que les fulles es mantinguessin al fons i no molestessin a la boca.

També hi ha qui diu, que la millor manera de prendre’s un mojito, és mastegant primer la menta.

Article anteriorLa cuina indiana
Article següentQui era Pere Coll Rigau?

Últimes notícies

Dolors Bassa: “Cap somriure, però sí cap alt”

En un missatge a Twitter, ha dit que està "indignada i emprenyada amb una sentència injustificada"

Dificultats de circulació al Baix Empordà per protestes contra la sentència

Hi ha una marxa lenta a la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro

Dolors Bassa condemnada a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem

L'exconsellera torroellenca ha rebut la notificació de la pena de presó després d'estar declarada culpable de malversació i sedició

Consulta la Sentència del Procés

Llegeix la sentència del Tribunal Suprem sobre la Sentència del Procés on la torroellenca Dolors Bassa ha estat condemnada a 12 anys de presó

Més notícies