24.1 C
Pals
Dimarts, 22 setembre 2020

L’origen del mojito

El més llegit

Primeres classes confinades a Palamós i Castell-Platja d’Aro

Tres nous casos de confinament de classes al Baix Empordà: dos a Palamós (a l'escola pública La Vila i a la llar d'infants municipal 'L'Estel del Mossèn Gumersind') i un a la Vall d'Aro (de l'Escola Vall d'Aro).

El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l’ocupació d’habitatges

  El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l'oposició,...

Palamós treu a concurs públic 11 parades del Mercat

Les concessions del Mercat Municipal de Palamós van expirar l’hivern passat després de 30 anys de vigència i l’Ajuntament...

Els productes del Baix Empordà arriben al mercat francès de Sant-Andreu

Els productes del Baix Empordà s'han mostrat a la la quarta edició de la mostra, juntament amb altres productes locals d’Olot; tot ressaltant l'oportunitat de poder vendre la marca Empordà al mercat transfronterer de França
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.


Diuen que a finals del segle XVI, el famós corsari Sir Richard Drake, subordinat del Capità Sir Francis Drake (corsari de la corona anglesa) va preparar la primera versió coneguda d’una beguda que portava aiguardent de baixa qualitat, amb sucre, llima, menta i altres herbes.
L’aiguardent aportava calor, l’aigua diluïa l’alcohol, la llima combatia l’escorbut que era la malaltia típica dels mariners llavors que passaven mesos a la mar sense prendre fruita fresca, la menta i les herbes refrescaven, i el sucre permetia digerir aquesta barreja. El prenia Sir Drake després de les seves batalles mentre explicava les monedes d’or que formaven el botí aconseguit.

A la dècada de 1860, la producció de rom ja era molt més refinada, el que donava un rom de millor qualitat. El rom “añejo” va substituir l’aiguardent, i el que ja a Cuba es coneixia com Draquecito es va rebatejar com “Mojito”, molt abans que el popularitzés Ernest Hemingway que el bevia diàriament a La Bodeguita del Medio i on es va començar a comercialitzar.

De l’encreuament entre diferents tipus de menta, en surt la combinació ideal per al mojito, ja que guanya un millor aroma. Com en el cas del gintònic, al mojito, el gel també hi té la seva singularitat. Antigament, a La Bodeguita del Medio s’utilitzava gel sencer en tant que a la Cuba dels anys 30 el gel el servien en pedres però amb la universalització de la beguda, es va començar a usar el gel picat, entre altres coses, perquè funcionés com a filtre i que les fulles es mantinguessin al fons i no molestessin a la boca.

També hi ha qui diu, que la millor manera de prendre’s un mojito, és mastegant primer la menta.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
Article anteriorLa cuina indiana
Article següentQui era Pere Coll Rigau?
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Primeres classes confinades a Palamós i Castell-Platja d’Aro

Tres nous casos de confinament de classes al Baix Empordà: dos a Palamós (a l'escola pública La Vila i a la llar d'infants municipal 'L'Estel del Mossèn Gumersind') i un a la Vall d'Aro (de l'Escola Vall d'Aro).

Els productes del Baix Empordà arriben al mercat francès de Sant-Andreu

Els productes del Baix Empordà s'han mostrat a la la quarta edició de la mostra, juntament amb altres productes locals d’Olot; tot ressaltant l'oportunitat de poder vendre la marca Empordà al mercat transfronterer de França

Berges, advocat de Dolors Bassa: “és difícil de preveure quan pot sortir Dolors Bassa de la presó, tot dependria de la nova pena”.

Pedro Sánchez vol portar aquesta tardor al Congrés dels Diputats la reforma del delicte de sedició.

Una embarcació ecològica de Palamós recorre la Costa Brava per recollir microplàstics

Les mostres s'analitzaran a la Universitat de Barcelona i permetran saber-ne la procedència després d'haver remat durant dos dies i mig més de 200 kilòmetres per la Costa Brava des del Portbou fins a Blanes

Altres notícies