25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

La culpa no només és dels polítics

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir vam entrevistar el Tinent d’Alcalde i regidor de medi ambient de Pals, en Sergi Brull. Hi vam voler parlar perquè ja fa dies que es van publicant notícies sobre una tala d’arbres (il·legal per alguns i legal a ulls del regidor) i al final, arriba un moment que un ja no sap què creure. No perquè el regidor no digui la veritat, que segur que sí. Sinó perquè tal i com explicava el senyor Brull, aquesta tala de pins que s’està fent, l’estan fent alguns particulars que després que l’ajuntament hagués fet la seva part per (segons explica en Brull) garantir corredors de seguretat, van voler pujar al carro.

No ens toca a nosaltres determinar si això és exactament així, si els veïns que s’han posat a sanejar pinedes ho fan per seguir l’estela de l’Ajuntament, per iniciativa pròpia o per (tal i com denuncia l’entitat Salvem la Platja de Pals) enlletgir el paisatge amb finalitats especulatives.

El que sí sé, és que tot plegat costa d’entendre per la quantitat d’informacions contradictòries que apareixen de qualsevol assumpte, pel biaix que prenen aquestes quan una administració o col·lectiu les publica de manera parcial o simplement, com en l’exemple que ens ocupa, l’origen de tot això es remunta a fa un parell d’anys quan segons el senyor Brull, l’Ajuntament ja va explicar en el seu dia aquest procediment. Però és clar… qui se’n recorda, ara d’allò?

Si l’oposició política no fa aquest exercici i explica (com és d’esperar) la part que li interessa, què cal esperar dels ciutadans que no ens dediquem a investigar i contrastar la informació, perquè ens refiem cegament d’allò que veiem en un mur de Facebook?

Quin percentatge de responsabilitat ens podem atribuir en totes aquelles accions que fan els polítics i que ens fan treure els colors? Fins a quin punt no hauríem d’assumir que la majoria de coses reprovables que passen, no les coneixíem millor, perquè som els primers interessats en no informar-nos bé?

La postveritat existeix perquè hi ha persones que prefereixen mentir que explicar les coses tal i com són, però també perquè tendim a empassar-nos allò que ens diuen sense qüestionar-ho ni un minut i en això, tot la culpa és nostra i només nostra.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

  1. Si és cert que els propietaris dels terrenys van tallar arbres, aquests arbres van quedar a terra o se’ls van endur el treballadors que tallaren arbres amb permís ? Si se’ls van endur els treballadors, van actuar fora de la llei. Ningú de l’ Ajuntament en sap res ? On eren els Forestals ?

Comments are closed.

- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -