24.1 C
Pals
Dijous, 11 setembre 2025
- Publicitat -

Girona promociona la seva gastronomia al congrés internacional Latino Gastronomic a Mèxic

La Diputació de Girona ha participat al congrés Latino Gastronomic a Mèxic per promocionar el segell Girona Excel·lent. Xefs catalans han ofert tallers culinaris i activitats per mostrar la qualitat dels productes de les comarques gironines. El president Miquel Noguer ha destacat el potencial gastronòmic de Girona i ha reforçat l’aliança amb l’estat mexicà de Puebla.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Diputació de Girona ha promocionat la gastronomia local al primer congrés Latino Gastronomic, celebrat del 4 al 7 de setembre a Puebla, al centre de Mèxic. L’organisme hi ha participat a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del segell Girona Excel·lent, que garanteix la qualitat agroalimentària dels productes gironins.

El cacau, aliment sagrat a les cultures mesoamericanes, ha estat el fil conductor del congrés, que ha combinat un espai professional i un festival culinari obert al públic. Hi han pres part una cinquantena de restaurants i una trentena de cuiners d’arreu del món. Durant els quatre dies d’activitats, es van compartir tècniques i tendències amb el sector gastronòmic de l’Amèrica Llatina.

El segell Girona Excel·lent hi ha estat present amb un estand propi i tallers gastronòmics, liderats pels cuiners Pep Nogué i Jordi Àvila, que han destacat el valor dels productes de proximitat de les comarques gironines. També hi han participat xefs reconeguts com Mariona Puigbert, Carles Gaig, Carles Tejedor, Carles Bonin i Lluc Crusellas, que han compartit la seva experiència en diferents activitats del programa.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha assistit a la inauguració i ha posat en valor el potencial del territori com a destinació gastronòmica i turística de primer nivell. Noguer també ha lliurat una reproducció del bust de Demèter, deessa de l’agricultura, al president municipal de Puebla, Pepe Chedraui, i al secretari de Desenvolupament Econòmic i Treball, Víctor Gabriel Chedraui.

El Fòrum Latino ha nascut com una aliança amb el Fòrum Gastronòmic Girona, i representa la col·laboració entre Puebla i Girona, dues regions referents en el món culinari per la seva innovació i qualitat gastronòmica.

- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà commemora la Diada amb actes institucionals, cultura popular i reivindicació

El Baix Empordà ha commemorat la Diada amb actes institucionals i populars a tots els municipis: ofrenes florals, marxes de torxes, sardanes i parlaments. Pals ha fet la tradicional pujada a Quermany, Palafrugell i Sant Feliu han concentrat els actes més multitudinaris i tots han reivindicat la llengua, la cultura i la democràcia.

Altres notícies