24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

La directora del SSIBE diu que no fer bé el desconfinament pot augmentar els contagis per coronavirus

Anna Ribera deia al Supermatí que si es tornen a tenir pics es col·lapsarà el sistema sanitari i per això el desconfinament s’ha de fer poc a poc i aplicant les mesures que ja coneixem

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Anna Ribera directora assistencial del SSIBE, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui sobre la situació de la COVID-19 al Baix Empordà. Ribera deia que a escala hospitalària estan força tranquils però preocupats per l’àmbit residencial donat que la situació és greu i a més tenen bastants factors en contra. Com per exemple el resultat del test els triga entre 1 i 2 dies perquè han d’enviar-lo a l’Hospital Trueta de Girona, a més en ser àmbit residencial no tenen els mateixos recursos que un hospital i els usuaris són gent gran amb patologia prèvia.

En els últims dies s’han traslladat usuaris de la residència Palafrugell Gent Gran a un hotel de Palamós per la necessitat de crear un espai sociosanitari en condicions d’aïllament per pacients de COVID-19.

Per aquest motiu deia que des del principi davant el dubte els van aïllar tots per evitar futurs contagis i els tractaven com si fossin positius. Des de diumenge Ribera indica que tenen el test ràpid antihigiènic que es pot realitzar en 5-10 minuts tot i que és menys sensible que la PCR.

 

La directora explica que a l’hospital de Palamós van passar al principi patien molt pel material, es veien amb dos dies de marge si continuava la situació, però ara ha anat millorant. Pel que fa a les residències, la gestió del material de les que no gestiona l’Hospital de Palamós cau sota la tutela del CAP del seu territori.

Ribera indicava que la previsió ha millorat donat que CAT SALUT els va passar uns models de previsió del desenvolupament de la malaltia segons la referència d’Itàlia i Barcelona. Els primers dies anaven clavats, però ara estan molt millor del que es pensaven. Deia que això es deu al bon confinament que s’ha fet al Baix Empordà.

La directora opinava que no fer bé el desconfinament pot augmentar aquestes corbes. A més indicava que molta gent té el virus, però no se li ha fet el test i no se sap el total real. Si es tornen a tenir pics es col·lapsarà el sistema sanitari i per això el desconfinament s’ha de fer a poc a poc i aplicant les mesures que ja coneixem.

La situació, però segueix sent greu. Les UCI segueixen plenes, però no empitjoren i a les plantes s’estan donant més altres que ingressos. Tot i que deia que segons el dia hi ha pics concrets d’ingressos.

Podeu escoltar l’entrevista completa en aquest enllaç:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Jason Derulo el rei de TikTok el 2020

Jason Derulo s’ha convertit en l’artista més popular del 2020 a la xarxa social TikTok en situar ‘Savage love‘, com la cançó que ha aparegut a més vídeos, així com dels famosos que més han triomfat. En l’apartat musical la versió que va fer del ‘Siren Beat’ de Jawsh 685, l’han situat al primer lloc…
- Publicitat -

Quan encenen les llums de Nadal al Baix Empordà?

Les llums nadalenques seran de les poques coses que faran que aquest Nadal sigui semblant als altres. Aquí us expliquem on i quan s'encendran...

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Sant Feliu continua treballant per retirar els cotxes abandonats de la via pública

Actualment estan pendents de recollir 46 turismes abandonats a la ciutat.

Altres notícies