10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

La directora del SSIBE diu que no fer bé el desconfinament pot augmentar els contagis per coronavirus

Anna Ribera deia al Supermatí que si es tornen a tenir pics es col·lapsarà el sistema sanitari i per això el desconfinament s’ha de fer poc a poc i aplicant les mesures que ja coneixem

El més llegit

Anna Ribera directora assistencial del SSIBE, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui sobre la situació de la COVID-19 al Baix Empordà. Ribera deia que a escala hospitalària estan força tranquils però preocupats per l’àmbit residencial donat que la situació és greu i a més tenen bastants factors en contra. Com per exemple el resultat del test els triga entre 1 i 2 dies perquè han d’enviar-lo a l’Hospital Trueta de Girona, a més en ser àmbit residencial no tenen els mateixos recursos que un hospital i els usuaris són gent gran amb patologia prèvia.

En els últims dies s’han traslladat usuaris de la residència Palafrugell Gent Gran a un hotel de Palamós per la necessitat de crear un espai sociosanitari en condicions d’aïllament per pacients de COVID-19.

Per aquest motiu deia que des del principi davant el dubte els van aïllar tots per evitar futurs contagis i els tractaven com si fossin positius. Des de diumenge Ribera indica que tenen el test ràpid antihigiènic que es pot realitzar en 5-10 minuts tot i que és menys sensible que la PCR.

 

La directora explica que a l’hospital de Palamós van passar al principi patien molt pel material, es veien amb dos dies de marge si continuava la situació, però ara ha anat millorant. Pel que fa a les residències, la gestió del material de les que no gestiona l’Hospital de Palamós cau sota la tutela del CAP del seu territori.

Ribera indicava que la previsió ha millorat donat que CAT SALUT els va passar uns models de previsió del desenvolupament de la malaltia segons la referència d’Itàlia i Barcelona. Els primers dies anaven clavats, però ara estan molt millor del que es pensaven. Deia que això es deu al bon confinament que s’ha fet al Baix Empordà.

La directora opinava que no fer bé el desconfinament pot augmentar aquestes corbes. A més indicava que molta gent té el virus, però no se li ha fet el test i no se sap el total real. Si es tornen a tenir pics es col·lapsarà el sistema sanitari i per això el desconfinament s’ha de fer a poc a poc i aplicant les mesures que ja coneixem.

La situació, però segueix sent greu. Les UCI segueixen plenes, però no empitjoren i a les plantes s’estan donant més altres que ingressos. Tot i que deia que segons el dia hi ha pics concrets d’ingressos.

Podeu escoltar l’entrevista completa en aquest enllaç:

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El pla de xoc de Calonge i Sant Antoni contra la COVID-19 segueix sense aprovar-se

L'equip de govern de Calonge (ERC i Avancem) sí que va aconseguir aprovar l'ampliació de les terrasses i la bonificació de la taxa d'ocupació, però Junts, PSC, Republicans i PP van votar en contra d'altres mesures per ser "insuficients" i per la "irresponsabilitat de l'Executiu"

Aprovat per unanimitat un pla de recuperació que supera el milió d’euros a Sant Feliu de Guíxols

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit al barri Vell previst per...

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el nivell 2 per a la...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

Altres notícies