12.3 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

La DO Empordà tanca la verema 2018 amb un augment del 12% de raïm

Les pluges de la primavera, les altes temperatures de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris negatius són els motius que explicarien aquest augment

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La DO Empordà tanca la verema 2018 com “una de les millors veremes de la dècada”, segons han informat a Ràdio Capital. Els cellers han recollit entre agost i octubre 9,7 milions de raïm. Això significa que n’han obtingut un 12% més que l’any 2017, i un 13% més que en la mitjana de la dècada.

Els motius: les abundants pluges de la primavera, les altes temperatures de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes. Són els factors que la DO Empordà apunta que han afavorit que hagi pujat tan espectacularment la quantitat de raïm.

Ho ha explicat a Ràdio Capital el president de la DO Empordà, Xavier Albertí.

Aquestes dades són incompletes, a més, si no tenim en compte que l’estat sanitari de les vinyes també és “excel·lent”, i que “pràcticament el 100% del raïm ha entrat sa als cellers”.

“Els bons resultats d’aquesta campanya permeten ser molt optimista respecte a les bones aptituds enològiques del raïm, que s’espera repercuteixen en una molt bona qualitat dels vins de l’anyada”, ha explicat la DO.

Les varietats autòctones han estat les més abundants, ja que les garnatxes negra, blanca i roja representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó suposa el 18% del total collit aquest any.

Segons Albertí, aquest increment en la verema no ha d’implicar la producció de més ampolles.

Els cellers de la DO Empordà van iniciar la verema a les dates tradicionals, entre mitjans i finals d’agost, i van finalitzar els treballs a finals del mes passat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -