6.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

L’erra de “reconnectar”

Reconnectem despertant un estil de vida sense plàstic ni tòxics.

Des de que posem el peu a terra fins que el tornem a aixecar per disposar-nos al pla horitzontal hi ha moltíssims moments que poden ser transformadors si nosaltres decidim que ho siguin.

T’has plantejat de quin material està feta aquesta sabata que et posaràs?

M’imagino que el xampú i el gel de bany ja els compres sòlids embolicats amb paper o si els compres a doll reomples les ampolles de vidre, no?

Coneixes les mans que han fet aquest pa que esmorzaràs?

Quan tanco els ulls i reconnecto amb pa em ve el pa del flequer del meu poble, en Josep Rigau, que l’olor omplia la botiga, una botiga d’abans d’aquelles que tenia de tot: hi podies comprar des d’una unça de safrà fins a unes xiruques passant pel paper elefante.

I tu que m’escoltes és fàcil que tinguis algun record d’aquests d’algun artista flequer del teu poble. Eh que si?

Un bon pa és aquell que es grava a la memòria històrica.

Reculo la memòria enrere i no veig en quin moment ens colen els plàstics a “tutti plen” sense adornar-nos que era el material immortal que construiria en pocs anys el nou mar: la Mediterrània on no queda un espai lliure de microparticules plàstiques.

Ens cal RECONNECTAR amb maneres de fer d’abans quan no s’utilitzava el plàstic. Com ho feiem quan no teniem el típic plàstic film tant usat a la cuina i a les carnisseries? o les famoses plates de porexpan on ens posen la carn, el peix, el menjar per emportar, les verdures, la fruita,… aquest material plàstic és tan bo que no se’l mengen ni els microorganismes i a la llarga acaba embrotint la terra, els rius o la mar.

Una bona manera de posar els aliments i no gastar més plàstic és anar a comprar amb recipients amb tapa on et posen el peix o la carn o amb bosses de roba per les verdures, llegums, cereals i altres aliments.

Veig que ja estem ensumant els presents dels Nadals, us envio idees per fer-los més sostenibles:

1-Compra a casa, l’empordanet està ple d’artistes, artesanes, bons punts gastronòmics, aliments i begudes i també de propostes d’experiències meravelloses. Donem vida al comerç local i evitem la despesa de combustibles fòssils.

2-Regals residu zero, fem un Nadal lliure de plàstics fent regals de cartró, paper, fusta, fang, vidre, roba, llana, seda, lli, cànem, cotó,… tots materials sostenibles i d’aquí.

3-Emboliquem lliure de plàstic, amb paper i cordill, plantes, flors, roba, cartró,…

4-Fem un bon regal i prou. Un regal molt ben pensat, adequat per la persona, bonic, molt útil i totalment sostenible amb una noteta que complementi el regal i el faci més important.

El Nadal és moment de Reconnectar caminant cap a l’essència del nostre interior i enxufant-nos al nostre disseny original.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios