9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

La Federació d’Hosteleria de Comarques de Girona diu “prou” a les restriccions del sector

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Empresaris d’hostaleria d’arreu del territori català, d’entre els quals la Federació d’Hosteleria de Comarques, han decidit unir-se a una campanya per protestar contra la gestió de la pandèmia per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Argumenten que es “deixen de banda els interessos econòmics de Catalunya, posant en una greu situació econòmica als hostalers i hostaleres d’aquest país, que a poc a poc van veient com les seves empreses s’enfonsen”.

Per millorar les condicions laborals actuals d’aquest sector, reclamen un seguit de mesures a l’Administració:

  • Pel que fa a l’àmbit sanitari, demanen seguir fent cribratges massius, i seguiment de les proves, paral·lelament a la vacunació massiva.
  • Respecte a l’àmbit fiscal, afegeixen que no tenen suficients recursos com per assumir les despeses municipals, de manera que reclamen que es bonifiquin o s’exemptin els impostos municipals, com ara l’IBI, les taxes d’escombraries, l’IAE, etc.
  • Exigeixen que si la Generalitat vol permet la continuïtat  de l’activitat hostalera, que paguin les ajudes i en proporcionin més per la no activitat.
  • Davant la incertesa, demanen un calendari i una estratègia clara d’obertura de l’hostaleria.
  • Finalment reclamen que es faci “un Govern sòlid que pensi amb els interessos dels seus ciutadans”.

Pel sector, “la situació és desesperant” i consideren que no s’ha comptat amb ells com uns aliats amb qui parlar sinó com als responsables i culpables.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -