20.1 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà s’ajorna als dies 4, 5 i 6 de setembre

L'organització assegura que la Fira de circ al carrer de la Bisbal d'Empordà serà un festival de mínims i que no es podran fer els espectacles massius d'altres anys

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La 25a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà es posposa al primer cap de setmana de setembre: els dies 4, 5 i 6. L’organització assegura que serà un festival de mínims i que no es podran fer els espectacles massius d’altres anys.

El primer motiu és la necessitat d’evitar grans aglomeracions. El segon, la reducció del pressupost per la necessitat de destinar més diners a l’emergència pel coronavirus.

La programació completa es presentarà el 16 de juny en roda de premsa, el festival comptarà amb una quinzena de companyies que presentaran el seu treball en un format «semipresencial». Aquest format implicarà que els espectacles puguin ser seguits massivament en línia i en directe, tot i que sempre hi haurà un nombre molt reduït d’espectadors i espectadores que hi podran ser presencialment, seguint sempre totes les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene.

Tot plegat serà un acte de «resistència cultural, així com de compromís amb les companyies i el sector», ha explicat l’entitat organitzadora. «L’organització del festival vol fugir de lamentacions i afrontar amb il·lusió l’edició d’enguany, tot i tenir la mirada posada en l’edició del 2021», han afegit.

Imatge gràfica inspirada en Gilliam i les animacions de Monty Python’s Flying Circus

L’organització també ha fet pública avui la imatge gràfica de la 25a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. Dissenyada per Joan Garcia, la gràfica està inspirada en els collages d’imatges de Terry Gilliam i els Monty Phyton‘s Flying Circus: unes imatges que traspuen surrealisme i humor per tal que no decaigui la fantasia i l’espectacle tot i la delicada situació per la qual passa el sector.

La Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà enguany tornarà a ser coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Amb vint-i-quatre edicions a les espatlles, la proposta va arrencar el 1996 de la mà de l’entitat juvenil Nuik‘s, i formen part d’una segona etapa, ja que la Fira de Circ vigent va recollir el testimoni de l’entitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ. L’entitat Nuik‘s va reprendre el projecte amb el compromís de dotar-lo d’una identitat pròpia i de nodrir-se de l’energia necessària perquè la Fira tingués assegurat el seu futur. Aquesta entitat es va anar transformant alhora que desapareixia donant lloc a l’actual entitat organitzadora Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -