22.7 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

La Fundació Barça i l’ajuntament presenten FutbolNet 2019 a la Bisbal

El programa d’inclusió social ha estat presentat avui dilluns 25 de febrer a l'Institut de la capital del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat mes d’octubre a Ràdio Capital informàvem de la signatura d’un conveni entre la Fundació del Futbol Club Barcelona i l’ajuntament a través de la Diputació de Girona, per tal de portar novament FutbolNet a la Bisbal, i el desenvolupament d’aquest projecte s’ha presentat avui a l’Institut.

Henry Gilham, monitor del projecte sobre el terreny

 

FutbolNet Bisbal
Manel Magrinyà

FutbolNet parteix de la base de que infants i joves que estan en risc d’exclusió social, no poden exercir, de forma plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport i això es tradueix en una reducció d’oportunitats que afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Ramon Garriga, coordinador de Projectes i programes de la Fundació Barça

 

Per tal de corregir aquesta situació neix el projecte sòcio-educatiu que utilitza l’esport com a eina de canvi social i educació en valors. Fomentar la integració social d’infants i adolescents bisbalencs en situació d’alta vulnerabilitat per mitjà del futbol

Marta Piqué, monitora del projecte sobre el terreny

 

FutbolNet Bisbal
Manel Magrinyà

Amb les sessions de la metodologia FutbolNet es busca doncs contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l’adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció. Es treballen temes com ara la convivència, la discriminació, el gènere, el civisme, els hàbits saludables, la cohesió i la inclusió.

Lluís Sais, alcalde de la Bisbal

 

El programa compta ja amb 55 participants a la Bisbal, és gratuït i té una durada total d’unes 130 hores, en sessions de dues hores dues vegades per setmana que es realitzen fora de l’horari escolar en equipaments municipals. Cada activitat se centra en un valor, que els joves han de posar en pràctica per mitjà del joc i un partit de futbol que inclou espais de reflexió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -