10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Més de 500.000 euros en ajuts al sector agrícola i ramader del Baix Empordà

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha ingressat el 90% dels ajuts del Fons Europeu Agrícola de Garantia als empresaris del Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha pagat als diferents treballadors del sector primari més de 500.000 euros al Baix Empordà. Parlem concretament de les quantitats establertes en ajuts associats a l’agricultura i a la ramaderia, que al Baix Empordà han ascendit a un total de 551.681 euros, dels més de 19,66 milions d’euros que s’han repartit per tot Catalunya.

Aquests ajuts només corresponen al 90% del que el DARP ha de pagar als treballadors dels ajuts del 2018. L’altre 10% restant s’ingressaria durant el segon trimestre d’aquest any, segons ha informat la Generalitat de Catalunya.

Els ajuts dels quals estem parlant són referents al cultiu d’arròs, la fruita de closca i garrofes, els llegums de qualitat, cultius proteics i tomàquet. D’altra banda, els ajuts associats ramaders són per a vaques alletants, boví de llet, oví, cabrum, drets especials 2014 boví de llet i finalment drets especials.

En aquests mapes podeu veure el que s’ha destinat a cada sector agrícola i ramader al Baix Empordà.

Cal remarcar però que no serà fins a principis de març que s’ingressarà l’ajut directe associat als ramaders de boví d’engreix. Uns ajuts, que conjuntament amb els altres formen part del PAC, i estan finançats en la seva totalitat pel Fons Europeu Agrícola de Garantia. L’objectiu és atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Durant el segon trimestre de 2019, un cop siguin definitius els imports unitaris es pagarà la resta de liquidacions que resultin dels percentatges fins ara retinguts del 5% del pagament bàsic, pagament verd, i complement de joves, així com del 10% de les ajudes associades que es van pagar divendres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -