L’ajuntament de la Bisbal signa un conveni amb la Fundació del Barça

L'objectiu és fomentar la integració social d'infants i adolescents amb el projecte «FutbolNet»

Conveni Futbolnet
Manel Magrinyà

La Diputació de Girona ha aprovat la signatura d’un conveni amb la Fundació del Futbol Club Barcelona, l’ajuntament de la Bisbal i quatre municipis més, per tal de desenvolupar el projecte “FutbolNet”. És la sisena edició d’aquesta col·laboració i enguany la Diputació aportarà 100.000 euros al programa, que té un cost total de 175.000 euros.

La iniciativa tracta de fomentar la integració social d’infants i adolescents en situació d’alta vulnerabilitat per mitjà del futbol, i es desenvoluparà en barris prioritaris per a la intervenció social i comunitària.

“FutbolNet” té com a objectiu educar en valors per mitjà de l’esport. El futbol i l’activitat física serveixen com a eines per reflexionar i generar canvis que ajudin a millorar la vida d’infants i joves que viuen en contexts vulnerables. Es treballen temes com ara la convivència, la discriminació, el gènere, el civisme, els hàbits saludables, la cohesió i la inclusió, amb grups de nois i noies d’entre vuit i vint-i-un anys.

 

El programa té una durada total d’unes 130 hores. Les sessions es realitzen fora de l’horari escolar i tenen lloc en equipaments municipals. Cada activitat se centra en un valor, que els joves han de posar en pràctica per mitjà del joc i un partit de futbol que inclou espais de reflexió.

David Baixeras, regidor d’esports a l’ajuntament de la Bisbal