18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

La Generalitat torna a treure a subhasta l’antic hotel Mediterraneo, l’únic que queda del llegat dels germans Anlló

El Rex II ja es va aconseguir vendre l'any passat per més de mig milió d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat ha tret a subhasta una altra vegada l’antic hotel Mediterraneo de Sant Feliu de Guíxols, l’únic que queda del llegat dels germans Anlló. Ho fa per un preu de sortida de 307.920 euros. El Mediterraneo ja es va intentar subhastar l’any passat, juntament amb els dos locals del carrer Jacint Verdaguer, però va quedar desert. Ara, el Govern intentarà vendre aquests tres immobles que són part del llegat que els germans Anlló van deixar a la localitat. L’any passat, es va poder vendre per 503.000 euros el Rex II, l’altre hotel que quedava pendent. Els dos locals es venen per un preu 45.360 euros un i 100.320 euros l’altre.

El Mediterraneo és l’últim hotel que queda per vendre o subhastar dels vuit que tenien els germans Anlló i que, com que no tenien família ni havien fet testament, van quedar en mans públiques. Malgrat que els dos germans van morir l’any 2002, no va ser fins nou anys més tard que es va iniciar el procediment per vendre o subhastar els immobles. A través de licitació o de manera directa es va poder col·locar cinc dels hotels, entre ells el Panorama, el més reconegut i que va emportar-se una societat gironina per 1,86 MEUR.

Dels tres restants, el Regente es va acordar que traspassar-lo a l’Agència Catalana de l’Habitatge per tal de fer-hi pisos públics, mentre que el Rex II es va aconseguir subhastar l’any passat per valor de 503.000 euros. Ara la Generalitat intenta col·locar el Mediterraneo i els dos locals que també eren propietat dels Anlló.

Des de l’Ajuntament assenyalen que és important que es pugui donar sortida a aquest darrer hotel, si bé s’hauria d’haver fet abans.

Sorpresa per part de l’Ajuntament

Des de l’Ajuntament es mostren “sorpresos” per la decisió de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Patrimoni de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, critica que la informació “hagi arribat pels mitjans i no a través de l’administració com seria normal”.

De fet, Saballs revela que aquesta setmana s’havien fet reunions des del consistori amb “empreses interessades a desenvolupar projectes d’habitatge” en edificis del municipi com, explica, el de l’hotel Mediterraneo. Amb tot, el regidor d’Urbanisme espera que “aquesta subhasta sigui la definitiva” per “poder liquidar l’herència Anlló que s’ha convertit en mal endèmic per la ciutat”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -