2.5 C
Pals
Dilluns, 24 gener 2022
- Publicitat -

La màgia de la lluna plena

Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ja fa dies que la calor es fa notar, una calor més d’estiu que de primavera, i les plantes també ho ha notat, només cal que passegeu una mica pel Baix Empordà i el canvi de les plantes que ha fet la natura, ha estat pràcticament com el nostre canvi de roba d’armari.

Ja sabeu que sempre predico que la natura ens dona el que necessitem en cada moment, i per això ara ens arriba la tarongina en llocs ombrívols, el fonoll verd en molts marges, les flors de pastanaga silvestres, les flors de l’hipèric, el poliol, la sajolida, l’orenga, la rementerola, el tripó, l’àrnica a muntanya, les flors de til·ler, les últimes flors de saüc, l’herba de les mil granes, el donzell, el lliri de sant antoni, l’espígol, algunes roselles encara queden… totes són herbes i flors bones per fer remeis i també per la ratafia.

El mes de juny amb el solstici d’estiu es fa coincidir la elaboració de la ratafia, tots els aficionats es troben amb colles per elaborar aquest famós beuratge que es porta fent des fa cents d’anys i que les receptes passen d’una generació a l’altre, Us animo a apuntar-vos als tallers de ratafia que es fan per tot el territori gironí. Un dels llocs des d’on es predica més al ratafia i la seva cultura és a Santa Coloma de Farners. Aneu a fer-hi una passejada i aneu amb la colla ratafiare, segur que apreneu moltes més coses de les plantes que no sabíeu abans de fer ratafia.

En som una colla que prediquem i defensem els usos de les plantes a les cases de manera natural com abans s’havia fet. Espero que amb l’excusa de la ratafia cada vegada hi hagi més gent que estimi la natura per aquesta relació gastronòmica y cultural de fer licors i preparats. Salut i flors i feliç inici de juny

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -