20.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Es manté actiu el pla VENTCAT a l’Empordà per ratxes que podrien arribar als 126 km/h

Martí Saguerhttp://www.martiproduccions.com
Informàtic i apassionat de la ràdio. Em podeu escoltar totes les tardes a la Fòrmula Capital i al Supermatí donant la previsió meteorològica.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Protecció Civil manté activat el pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent que s’esperen durant aquesta matinada i demà al matí a l’Empordà. Les ratxes de vent podrien arribar als 126 km/h.

Els bombers han atès 31 trucades fins les 18h al Baix Empordà pels efectes de la ventada que ha tingut lloc durant aquest dilluns.

D’aquesta manera, esdevé la comarca de la demarcació de Girona on els bombers han rebut més trucades. A La Selva n’hi ha hagut 20 i a l’Alt Empordà, 8.

El 112 ha rebut, per la seva banda, 25 trucades de ciutadans del Baix Empordà arran de les ventades.

Fins les 17h, el Servei Meteorològic de Catalunya ha detectat vents d’entre 90 i 100 quilòmetres per hora al Baix Empordà.

Emergències de Catalunya ha fet una alerta a anar en compte si es cremen restes vegetals perquè es podrien produir incendis per culpa del fort vent.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat molta precaució pel fort vent a la C-31 a Castell-Platja d’Aro.

Aquests són els consells que fa Trànsit a l’hora de conduir amb fort vent.
  • En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Alertes pel fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onatge.Es preveuen onades superiors als 4 metres al Baix Empordà durant aquesta nit i demà. Sobretot, al cap de Begur.

Protecció Civil de la Generalitat recomana no accedir als punts del litoral on les onades trenquin amb força.

Previsió de vents a l’Empordà

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podran superar vents de fins a 140 km/h a l’Empordà, tot i que cal dir que a la zona més litoral esperem valors del voltant dels 72 km/h.

Això pot provocar caiguda d’arbres, mobiliari i altres elements estructurals. Cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure i amb els desplaçaments. Cal retirar de terrasses i balcons objectes que puguin ser desplaçats per l’aire. 

Per altre banda, també s’ha activat l’alerta PROCICAT  per fort onatge, on les onades poden superar els 4 metres. Es recomana no accedir als punts del litoral on les onades trenquin amb força i allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims si les onades estan a prop. 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presó per al piròman del Montgrí

El jutge de la Bisbal envia el piròman del Montgrí a presó sense fiança
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -