14.6 C
Pals
Dissabte, 23 octubre 2021
- Publicitat -

La manca de precipitacions provoca el descens de papallones al Baix Empordà

El canvi climàtic, que està comportant el descens de les pluges, repercuteix negativament en la població de papallones

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Un equip de voluntaris del programa de Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya i del Butterfly Monitoring Scheme a Catalunya han comprovat que els ocells i les papallones pateixen la sequera des del punt de vista fisiològic i ecològic. Conseqüentment, el nombre de papallones s’ha anat reduïnt substancialment al Baix Empordà per la manca de precipitacions.

Aquest estudi, que ha estat publicat per la revista científica Scientific Reports i que ha comptat amb el suport de l’Institut Català d’Ornitologia i del Museu de Ciències Naturals de Granollers, desmenteix que l’augment de les temperatures sigui la causa d’aquest descens, i ho atribueix a la falta de pluja. Aquest projecte s’ha dut a terme entre el 2002 i el 2016 i ha tingut presents les dues variables per comprovar quina incidència ha tingut sobre el nombre d’ocells i papallones arreu del territori català.

El mètode d’observació, com ha explicat el Diari de Girona, es basa en l’observació una vegada a la setmana durant 30 setmanes seguides a l’any de les papallones. Les papallones, que no tenen una esperança de vida massa gran, pateixen sobretot en les zones seques, com l’Alt i el Baix Empordà. Per contra, els ocells acostumen a saber-se adaptar més a la manca de recursos d’aigua. El resultat de tot plegat és que s’està perdent biodiversitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -