13.8 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La Pera s’agermana amb el municipi italià d’Abbateggio

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’alcaldessa de la localitat empordanesa ha firmat aquest diumenge l’acord d’agermanament entre el municipi de la Pera i el d’Abbateggio, a la Província de Pescara. La unió s’emmarca en un projecte europeu amb la intenció de promoure la participació de les petites comunitats en les polítiques europees.

El programa petits contra la crisi, en anglès SMall Against Crisis (SMAC), s’emmarca en el projecte “Europa per als ciutadans”. Un programa que fomenta l’intercanvi i la cooperació entre els ajuntaments agermanats.

Aquesta adhesió rep la subvenció de 14.500 € des dels fons europeus. Uns diners que serviran per començar els contactes entre les dues poblacions. Aquestes primeres aproximacions comptaran amb seminaris, conferències i reunions entre les associacions i els ajuntaments durant la tardor.

Les aproximacions ja han començat aquesta setmana amb la firma de l’agermanament a la localitat de la Pera. La delegació italiana es va desplaçar el diumenge per participar en diferents actes i conferències de presentació.

El poble d’Abbateggio té una mica més de 400 habitants. Les característiques d’aquest municipi italià són semblants a la localitat de la Pera. Un poble agrícola amb un gran patrimoni monumental i cultural. La intenció dels municipis és dinamitzar-se de manera econòmica i promoure’s turísticament.

Després de tots els tràmits d’adhesió, el moment més destacat va ser la lectura del jurament d’agermanament europeu. Aquest jurament el van firmar l’alcaldessa de la Pera, Lluïsa Teixidor i l’alcalde d’Abbateggio, Antonio Di Marco.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “Pètals de dia i pètals de nit¨ d’Ada Jiménez i Marta Montañá

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús, de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -