20.4 C
Pals
Diumenge, 13 juliol 2025
- Publicitat -

La Pera s’agermana amb el municipi italià d’Abbateggio

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’alcaldessa de la localitat empordanesa ha firmat aquest diumenge l’acord d’agermanament entre el municipi de la Pera i el d’Abbateggio, a la Província de Pescara. La unió s’emmarca en un projecte europeu amb la intenció de promoure la participació de les petites comunitats en les polítiques europees.

El programa petits contra la crisi, en anglès SMall Against Crisis (SMAC), s’emmarca en el projecte “Europa per als ciutadans”. Un programa que fomenta l’intercanvi i la cooperació entre els ajuntaments agermanats.

Aquesta adhesió rep la subvenció de 14.500 € des dels fons europeus. Uns diners que serviran per començar els contactes entre les dues poblacions. Aquestes primeres aproximacions comptaran amb seminaris, conferències i reunions entre les associacions i els ajuntaments durant la tardor.

Les aproximacions ja han començat aquesta setmana amb la firma de l’agermanament a la localitat de la Pera. La delegació italiana es va desplaçar el diumenge per participar en diferents actes i conferències de presentació.

El poble d’Abbateggio té una mica més de 400 habitants. Les característiques d’aquest municipi italià són semblants a la localitat de la Pera. Un poble agrícola amb un gran patrimoni monumental i cultural. La intenció dels municipis és dinamitzar-se de manera econòmica i promoure’s turísticament.

Després de tots els tràmits d’adhesió, el moment més destacat va ser la lectura del jurament d’agermanament europeu. Aquest jurament el van firmar l’alcaldessa de la Pera, Lluïsa Teixidor i l’alcalde d’Abbateggio, Antonio Di Marco.

- Publicitat -
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí planta cara al foc: un model de prevenció en un territori d’alt risc

Amb un risc altíssim d'incendis per la seva vegetació, orografia i presència humana, el Parc Natural del Montgrí aplica des de fa anys un pla de prevenció actiu i exemplar. Franges perimetrals, pastura dirigida, vigilància i coordinació institucional han convertit aquest espai emblemàtic de l'Empordà en un referent en la lluita contra els focs forestals. Amb un risc altíssim d'incendis per la seva vegetació, orografia i presència humana, el Parc Natural del Montgrí aplica des de fa anys un pla de prevenció actiu i exemplar. Franges perimetrals, pastura dirigida, vigilància i coordinació institucional han convertit aquest espai emblemàtic de l'Empordà en un referent en la lluita contra els focs forestals.

Altres notícies