9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

La pluja provoca goteres a l’escola de la Bisbal afectada per la pedregada i obliga a suspendre classes a quatre cursos

La direcció ha fet sortir els alumnes de 3r a 6è de primària al pati perquè l'aigua ha malmès el sostre del segon pis

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segona incidència en només un mes a l’escola Joan de Margarit de la Bisbal. El centre va patir de ple la pedregada del 30 d’agost, que va obligar a reubicar els alumnes d’infantil i de cicles formatius a l’edifici principal i a d’altres espais municipals. De retruc, la situació va obligar a ajornar l’inici del curs i els alumnes del centre van reprendre les classes una setmana més tard, el 12 de setembre.

Aquest divendres, però, uns 200 alumnes dels cursos de 2n i 6è no han pogut fer classe perquè la segona planta ha quedat completament malmesa i part de la primera ha patit filtracions.

Això ha obligat a la direcció del centre a treure’ls al pati. Els més petits s’hi han passat tot el matí i els dels cursos superiors se n’han anat “d’excursió” pel poble. El president de l’Associació de Famílies d’Alumnes del centre (AFA), Xavier Crusellas, ha explicat que arran de la pedregada no només es va malmetre el teulat de l’edifici antic sinó que també es van fer malbé teules de l’edifici principal. En un primer moment, però, no va semblar que la situació fos urgent i el Departament havia previst fer-hi unes obres de reparació el dijous que ve.

Les pluges que s’han registrat en els últims dos dies, però, han agreujat la situació. L’aigua s’ha filtrat, ha provocat goteres i, fins i tot, ha deixat forats al sostre, amb peces que han quedat a terra. En algunes classes, ha deixat grans bassals.

La segona planta és la més afectada. Crusellas diu que, fins i tot, hi ha saltat la llum. La primera, però, també ha patit filtracions. “S’ha considerat que no era segur fer classe i s’ha tret es alumnes de 2n a 6è i s’ha reubicat un curs d’infantil”, explica.

Crusellas diu que el Departament ha comunicat a la direcció del centre que les obres que havien de començar dijous s’avançaran a dilluns però creu que amb això no n’hi ha prou i demana a Educació que resolgui la situació. “Les aules estan malmeses i volem que ens diguin si ens podran assegura que es podran arreglar perquè hi ha nens que tenen por d’anar a classe”, diu el president de l’AFA. “Tu deixaries el teu fill sota un sostre botit?”, es pregunta.

“No em vull enfadar amb ningú, les coses han anat així, hi ha hagut mala sort i les instal·lacions són antigues però les administracions han de vetllar per la seguretat dels centres i dels alumnes”, insisteix Crusellas.

De moment, no se sap si dilluns es podran reprendre les classes o si els alumnes s’hauran de reubicar en d’altres instal·lacions.

Un forat al sostre per filtracions a l'escola de la Bisbal - Cedida per l'AFA
Un forat al sostre per filtracions a l’escola de la Bisbal – Cedida per l’AFA

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -