11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

La Policia Local de Begur retira 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional, falsificades

Els agents del cos han dut a terme una formació específica centrada en la detecció de targetes falsificades i el seu ús fraudulent; i pròximament la Policia Local realitzarà una jornada específica per l’actualització de coneixements

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Begur ha intervingut i retirat un total de 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda que eren falsificades. En la majoria d’ocasions aquestes sancions són per casos de familiars que -presumptament- usen fraudulentament una targeta en absència del titular; o bé perquè la targeta presenta dades manipulades, reproduïdes o falsificades.

Així, des de fa aproximadament un mes la Policia Local de Begur va posar en marxa una campanya per evitar l’ús fraudulent d’aquestes targetes d’aparcament. A part de la retirada de les targetes confiscades també s’han imposat multes als seus responsables per fer un mal ús dels espais reservats a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Des del cos destaquen que gràcies a la Llei 13/2014 d’accessibilitat s’ha pogut millorar el procediment d’actuació de les policies encarregades de la vigilància del trànsit i corregir l’ús fraudulent que alguns conductors fan d’aquestes targetes.  Per tot plegat, la Policia Local de Begur treballarà per a fomentar els valors cívics i un bon ús d’aquestes targetes i dels aparcaments reservats.

L’ús fraudulent d’aquestes targetes comporta dues sancions:

. La d’aparcament en zona reservada per a persones amb necessitats específiques: que, a més, comporta la retirada del vehicle al dipòsit municipal.

. La d’ús fraudulent de les targetes.

La primera sanció es fa d’acord amb l’Ordenança local de circulació; i la segona, en aplicació de la nova llei. Segons els casos detectats per la Policia Local, els cas més habitual és quan la targeta l’usa una persona que no és la titular; és a dir, que el titular no és el conductor del vehicle. També hi ha casos de targetes fotocopiades i/o falsificades, o utilització de la targeta d’una persona difunta.

Finalment, per a poder millorar aquests controls i acabar amb l’ús fraudulent de les targetes els agents de la Policia Local de Begur van realitzar una formació especifica centrada en la detecció d’aquestes targetes falsificades i el seu ús fraudulent. I pròximament el cos realitzarà una jornada específica per l’actualització de coneixements.

- Publicitat -
- Publicitat -

2 COMENTARIS

Comments are closed.

- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol reduir el dèficit de la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu

Durant el mes de febrer passat, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va organitzar una trobada amb les famílies dels...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -