14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

La Policia Local de Calonge i Sant Antoni deixa de fer hores extra per protestar

El CSIF diu que no se'ls paguen les cinc hores setmanals que fan "de més" i l'Ajuntament ho nega

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Policia Local de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha deixat de fer hores extra com a protesta i mesura de “pressió” per “l’excés d’hores” que fan. El sindicat CSIF assegura que fa uns anys el consistori va instaurar la jornada ampliada a 40 hores per al cos policial però “sense cobrar-la”. “La resta dels treballadora de l’Ajuntament fan jornades de 35 hores o se’ls retribueix en cas de treballar-ne més”, afirmen en un comunicat. En aquest sentit, diuen que això es tradueix en cinc hores més a la setmana, que “suposen 240 hores anuals, tres setmanes de treball sense remunerar”.

Des del consistori, en canvi, neguen aquesta falta de compensació i diuen que els agents compten amb un complement de perllongació de la jornada.

El sindicat alerta que si no se’ls retribueix la jornada de 40 hores, els serveis quedaran “sota mínims” i que hi haurà dies en què si no hi ha hores extra, els torns no es cobriran. “De moment, ja hi ha hagut torns de nit sense poder patrullar, per falta d’efectius”, afirmen des del CSIF.

CSIF exigeix a l’Ajuntament que es busqui una solució real, ràpida i definitiva i avisen que, de no ser així, procediran a executar totes les vies legals per a acabar amb aquesta il•legalitat, ja que la realització d’hores extres no és la solució per a completar quadrants.

A més, el sindicat denuncia que, per a aquest col·lectiu, els quadrants laborals són mensuals, quan la llei obliga a que sigui anual i que “s’abusa de la temporalitat”: “Hi ha cinc interins, entraran 3 més al març i no se’ls forma, cosa que afecta la qualitat dels serveis”, insisteixen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -