8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Palamós treballa en un nou pla de xoc pels sectors afectats per la crisi de la covid-19

El 2020 es van repartir 700.000 euros a famílies i empresaris

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els grups polítics amb representació municipal a l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) estan negociant un nou pla de xoc per ajudar els sectors més afectats per la crisi generada arran de la covid-19. De moment, s’estan definint quines seran les línies bàsiques d’actuació i quants diners es destinaran del pressupost municipal.

L’objectiu és atendre les famílies i fomentar l’economia i l’ocupació al municipi. Per això es buscarà un equilibri entre les ajudes socials i les mesures de suport a empreses, comerços i restaurants del municipi. Aquest serà el segon pla de xoc que aprovi el municipi arran de la pandèmia. El 2020 ja es van repartir 700.000 euros dividits en catorze línies d’ajuda diferents.

L’Ajuntament de Palamós està treballant en la creació d’un pla de xoc per reactivar l’economia del municipi i revertir els efectes creats per la crisi sanitària. Aquest dijous s’han reunit els portaveus de tots els grups polítics amb representació al consistori per acordar quines hauran de ser les principals línies d’ajuda i quants diners s’han de destinar.

L’objectiu és ajudar a les persones en situació vulnerable i combatre l’emergència social creada per la pandèmia, al mateix temps que s’ajuden a les empreses, comerços i restaurants del municipi. Per això, el pla de xoc treballarà en una vessant més social i una altra més econòmica.

En la primera reunió entre formacions polítiques, s’han analitzat les ajudes que es van donar durant el 2020 per tal de mirar quines poden tenir continuïtat i quines cal modificar per fer-les més accessibles a tots els sectors afectats.

Una de les propostes que hi ha sobre la taula és modificar les ajudes de l’habitatge per poder arribar a més persones. En àmbit empresarial, els grups han acordat que es combini la bonificació de taxes municipals amb les ajudes directes. També es faran subvencions directes als negocis que han hagut de tancar obligatòriament o per manca d’activitat i els regidors han plantejat l’opció de millorar la promoció turística del municipi.

Per millorar l’efectivitat de les ajudes, el consistori ha anunciat que reforçarà el personal en les àrees implicades en aquest nou pla de xoc. D’aquesta manera, la ciutadania podrà accedir més ràpidament. La setmana vinent els grups es tornaran a reunir per concretar quines són les necessitats socials que cal cobrir al municipi i posteriorment es tancaran les propostes específiques. El resultat final haurà de passar pel ple municipal.

700.000 euros durant el 2020

L’Ajuntament de Palamós ja va destinar 700.000 euros a la lluita contra la pandèmia durant el 2020 en un primer pla de xoc. Aquest document marcava catorze línies d’ajuda en els àmbits socials i econòmics.

Aquests ajuts varen permetre incrementar l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi amb risc de patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació; fent aportacions també per a fer front al lloguer de l’habitatge de residència habitual i la mediació en conflictes de lloguer, o bé incrementant la dotació econòmica de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA).

El pla de xoc també va incloure ajudes al teixit comercial i empresarial del municipi amb accions per al manteniment o creació de llocs de treball, així com ajudes econòmiques directes als sectors afectats, amb una dotació de 295.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -