15 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell celebra el seu patró reivindicant-se com un cos de seguretat de proximitat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un any més, s’ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell, l’acte oficial de commemoració del Patró de la Policia Local de Palafrugell. Coincidint amb la proximitat de la festivitat de Sant Sebastià, aquesta cita anual serveix per reconèixer i posar en valor la tasca que realitza el cos de seguretat local.

Tal i com és habitual, en el decurs de l’acte s’ha felicitat públicament a diversos agents del cos per la seva intervenció en actuacions de mèrits al servei de la comunitat. També han estat reconeguts membres del cos de Bombers i de Mossos d’Esquadra, per la seva col·laboració amb la Policia Local. La Policia Local ha homenatjat també a 3 agents que enceten l’etapa de la jubilació i que han dedicat bona part de la seva vida laboral al servei del cos policial.

L’acte ha comptat amb l’assistència aproximadament d’unes 150 persones, entre els quals hi havia també membres d’altres policies locals, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Durant el seu discurs, el cap de la Policial Local de Palafrugell, David Puertas, ha reivindicat l’element de la proximitat esmentant que es tracta d’“un dels pilars en el treball de la nostra policia. En aquesta funció està involucrat tot el Cos de la Policia; és la nostra marca de servei, però una de les unitats que més ho treballa és la Policia Comunitària. Des de principi d’any, hem fet uns canvis en els recursos humans i els horaris d’aquesta unitat que ens ha permès recuperar l’antiga figura del policia de barri, actualitzada. A partir d’ara, volem que sigui la informació que tregui aquest servei el que ens guiï en la direcció i la planificació de l’activitat policial. Volem rebre directament les sensacions dels nostres ciutadans; volem saber què els preocupa, quines són les seves expectatives envers la policia, com podem encaixar millor els nostres serveis per incidir d’una manera més directa en el seu benestar”.

D’altra banda, també ha aprofitat per donar algunes de les dades més representatives de l’any 2019. Així, en relació als delictes contra el patrimoni, que en números totals són els més elevats i també són els que més alarma social provoquen, cal destacar que els robatoris a l’interior de domicilis han estat un total de 113. Aquesta xifra continua relativament baixa per les característiques de la població, i si es miren en perspectiva, es troben un 30% per sota de les dades del 2015.

Pel que fa referència als robatoris a l’interior de vehicles, enguany han disminuit en 19 fets menys que l’any anterior, ja que en total han estat 78 fets comptabilitzats. D’altra banda, 17 han estat els robatoris amb violència i intimidació, una xifra que també ha anat a la baixa en els últims anys.

Pel que fa a l’any 2019, les xifres de la memòria anual, esmenten que s’han realitzat un total de 12.201 serveis policials. S’han fet 182 actes de comís en virtut de la llei de protecció de la seguretat ciutadana; mentre l’augment més significatiu ha estat el de les detencions, on s’ha registrat un increment del 67%, passant de 59 el 2018 a 89 detencions.

En relació a l’accidentabilitat, l’any 2019 s’han produït 329 accidents, 88 amb ferits i el  més preocupant és que s’han registrat dos morts per atropellament. Tal com s’ha anunciat avui, aquests fets han de servir per ocupar molt l’activitat policial i la planificació de la mobilitat per aquest l’any 2020.

En relació a aquest apartat, el passat 2019 s’han detectat 212 conductors beguts que circulaven per Palafrugell donant taxes d’alcoholèmies positives administratives. En relació als delictes contra la seguretat del trànsit s’ha registrat un augment del 64,71%. Dades aquestes tenen una doble lectura: per un costat és preocupant que s’hagi passat de 68 a 112 fets relacionats amb aquesta temàtica; però, per un altre costat indicar, cal destacar també que aquest augment prové de l’augment de l’activitat policial relacionada amb la localització de conductors beguts o drogats.

Finalment, s’ha destacat la tasca de la Policia pel que fa a la formació en educació vial, que porta realitzant des de fa més de 25 anys. Enguany, a través dels diferents centres educatius han donat formació a més de mil nens i nenes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot a punt pel Cruïlla Primavera 2024

Cruïlla Primavera, com cada any, portarà a diferents sales de Barcelona una cuidada selecció de concerts imprescindibles abans que la calor s’apoderi de la ciutat i arribi el moment de tornar a gaudir de les nits a l’aire lliure. Obrirà foc el 14 de març Acid Arab un dels grups més innovadors de l’electrònica actual
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -