22.2 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

La policia local de Platja d’Aro ha interceptat nou documents falsificats des de principis d’any

Es tracta de sis permisos de conduir, dues cartes d’identitat i un passaport

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Castell- Platja d’Aro afirma que hi ha un mercat negre de documents falsificats i n’ha detectat nou des del mes de gener. Concretament, va trobar sis permisos de conduir de països estrangers (Romania, Ucraïna, Grècia i Portugal i República Dominicana), dues cartes d’identitat i un passaport. El nombre d’aquest tipus de documentació en circulació està en augment ja que només en van interceptar dotze durant tot l’any passat.

La Policia està principalment preocupada pels permisos de conduir falsos. Els que els porten solen ser conductors que no s’han tret mai cap permís i per tant són un risc per a la seguretat vial. Aquest tipus de delicte pot arribar a una multa de 500 euros. Segons el Diari de Girona, l’altre font de preocupació és el canvi d’identitat amb una carta falsificada, utilitzada pels delinqüents o persones amb residència il·legals.

La Policia ja disposa del material especialitzat necessari per fer front a aquest tipus d’il·legalitats com ara llum ultraviolada per analitzar els documents. A més, també es requereix una formació especial i al cos ja hi ha un caporal format com a pèrit judicial en documentoscòpia que està formant la resta dels agents. Així, els policies de Platja d’Aro poden detectar que un document no es autèntic i el caporal en fa l’anàlisi. Si és necessari, contacten amb els Mossos o la Policia Nacional perquè ho comprovin a les seves bases de dades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les comarques gironines són les que més llibreries tenen per nombre d’habitants a Catalunya

El sector destaca "l'impuls" que suposa la capital on hi ha una xarxa d'establiments "considerable"
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -