2.4 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Pla de xoc a Palamós: ajudes de 750 euros per hipoteca o lloguer, i subvencions de 600 euros a establiments tancats

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tots els grups polítics de Palamós han acordat un pla de xoc econòmic contra la crisi causada per les noves onades del coronavirus. Aquest pla té una dotació pressupostària de 650.000 euros i inclou ajudes de 750 euros per pagar la hipoteca i el lloguer, o subvencions de 600 euros als establiments que han hagut de tancar per les restriccions.

El pla de xoc preveu 12 accions concretes, que es divideixen en dos apartats, tal com explica l’alcalde Lluís Puig a Ràdio Palamós.

En la part social, hi ha 310.000 €. Destaquen les subvencions per al lloguer o per fer front a les hipoteques d’habitatges, amb ajuts directes de fins a 750 € per unitat familiar. L’ajuntament assgura en un comunicat que canviaran els requisits de sol·licituds, per arribar a més persones. Recordem que a la convocatòria anterior, només es van repartir l’11% dels diners previstos perquè només 31 famílies s’hi van poder acollir pels requisits.

També hi ha subvencions a famílies vulnerables per finançar despeses per l’inici del curs escolar dels seus fills, per garantir les activitats extraescolars, o per comprar material escolar.

Pel que fa a l’àmbit del foment de l’economia i l’ocupació al municipi, s’hi posen 340.000 euros. Hi ha una línia de subvencions a les empreses i comerços, que s’han vist afectats pel decret de tancament, amb aportacions directes de 600 € per establiment. S’hi inclouran: els comerços que han hagut de tancar durant els caps de setmana; els gimnasos, les acadèmies i les escoles de dansa, la restauració, els establiments d’oci nocturn i les agències de viatges.

També s’inclouen aportacions econòmiques per a l’obertura de nous comerços, amb ajuts al lloguer durant els primers mesos d’implantació del negoci, i incentivant que els propietaris del local ofereixin lloguers per sota el preu de mercat. En aquesta línia d’ajudes també si podran incloure aquells comerços i empreses del municipi en situació de crisi que vulguin reorientar la seva activitat.

Per cert, que l’Ajuntament també ha anunciat que la taxa d’ocupació de la via pública es  bonificarà el primer semestre de l’any amb una reducció del 75% de la quota.

L’objectiu ara és el d’aprovar la modificació de crèdit necessària per a activar aquest nou pla de xoc, en el proper ple municipal previst per al dimarts vinent, 16 de març. Un cop estigui dotat econòmicament, les diverses àrees municipals amb vinculació directa a les propostes incloses pla de xoc, ultimaran l’aplicació de les accions previstes, així com la redacció de les bases que permetran poder sol•licitar les diferents línies d’ajut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -