20.9 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

La problemàtica dels espais comuns del Barri del Convent de la Bisbal podria estar en vies de solució

L'Ajuntament de la Bisbal i l'Associació de veïns del Barri del Convent es coordinen per posar fi a una anomalia que fa més de quaranta anys que dura

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En el barri del Convent hi viuen unes dos mil persones i hi ha un grapat de blocs que es van construir fa mig segle com habitatges de protecció oficial durant l’època franquista. Estan estructurats de tal manera que les zones comunes són de propietat privada i els successius ajuntaments no s’han fet responsables del seu manteniment per qual cosa es troben en un greu estat de degradació.

La solució passaria per la cessió de les zones comuns a l’ajuntament però apart de que l’ajuntament hi ha de donar el vist i plau, qualsevol decisió sobre aquests espais requereix legalment que hi hagi unanimitat entre tots els propietaris, la qual cosa complica i molt la solució a un problema, que si be s’ha solucionat a molts llocs de Catalunya segueix vigent a la Bisbal.

Ara però, amb l’empenta de l’associació de veïns del barri i la bona predisposició de l’Ajuntament, aprofitant el marc urbanístic que suposa el Pla General d’ordenació Urbana que es va aprovar per unanimitat fa quatre anys durant l’anterior mandat municipal, s’ha iniciat una potent campanya per aconseguir la cessió dels espais comuns a l’ajuntament a fi de que aquest hi pugui assumir les tasques de manteniment com a qualsevol altra zona de la Bisbal.

Segons ha avançat aquest matí a l’entrevista del Supermatí de Ràdio Capital el portaveu de l’associació Marcos Pacheco, aquest mes l’ajuntament enviarà cartes a tots els propietaris per tal de que que passin a signar les cessions. Mentrestant els membres de l’associació ha començat una laboriosa campanya informativa, escala per escala i porta per porta, per conscienciar als propietaris sobre la necessitar de completar aquest tràmit imprescindible per posar fi a una problemàtica que és tan antiga com el mateix barri.

Les assemblees començaran aquest dissabte pels quaranta pisos de l’avinguda Sant Francesc i s’estendran progressivament per la resta de blocs d’habitatges del barri.

Una altra bona notícia pel barri avançada també per Marcos Pacheco és la creació d’una comissió de treball entre partits polítics, veïns i tècnics per orientar el futur del barri, una iniciativa que era llargament reivindicada pels veïns. Tots els grups polítics amb representació a l’ajuntament s’hi han manifestat a favor, i de fet es tractava d’un compromís que ja havien assumit unànimement ara fa quatre anys en un acte electoral conjunt celebrat a la Plaça de la Sardana del barri, i que fins ara no s’havia materialitzat.

Escoltem Marcos Pacheco

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les eleccions municipals al Baix Empordà acaben amb una baixada de la participació, la recuperació del PSC i la pèrdua de força d’ERC

El Baix Empordà va viure aquest diumenge una jornada electoral amb alguns canvis en el panorama polític local.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -