14.4 C
Pals
Dijous, 28 octubre 2021
- Publicitat -

La “R” de Reutilitzar

Bon dia radio escoltadors!

Segueixo amb les erres de la sostenibilitat. Avui us vull parlar d’allargar vides, de

canviar el xip a la costum aquesta d’usar i llençar REUTILITZAR.

Senzillament és allargar la vida útil dels productes que estem a punt de llençar, donant-lis nous usos o ampliant-ne l’aprofitament. Els podem reparar o canviar-lis la funció. Podem, per exemple, convertir en carmanyola el pot de vidre de la melmelada posant-hi aliments per guardar a la nevera o al rebost, uns pantalons vells en una bonica i elegant bossa o qualsevol recipient de qualsevol material en una lámpara, una caixa de cartró en una caseta de joguina pels nens,..reutilitzar els tòners de les fotocopiadores, reutilitzar les pil.les tornant-les a carregar, no cal dir reutilitzar tots aquells atuells de qualsevol material que tenim per casa i que els podem canviar l’ús,… és bo triar productes amb envasos reutilitzables a l’hora de fer la compra.

O també, els aparells i electrodomèstics que ja no ens serveixen poden ser aprofitables per altres persones, i el mateix passa amb d’altres productes com la roba, els mobles.

Reutilitzant aconseguim mantenir les cadenes de rebuig més buides, estalviem combustibles, contaminem menys, fomentem la preservació dels ecosistemes, estalviem diners millorant la nostra economia i contribuïm a un món més net, responsable i sostenible.

Sooort que no estem sols al món! però els recursos que compartim i que disposem indiscriminadament són limitats. S’estan esgotant. Només el consum amb seny, la consciència ecològica, l’estalvi, la solidaritat i el desenvolupament sostenible poden evitar el cataclisme generacional i planetari.

Els habitants d’aquest planeta som ciutadans anònims i els ÚNICS que podem realment canviar les coses.

Al prendre qualsevol decisió, jo m’enfoco al llegat que deixo a les meves 7 properes generacions

T’hi apuntes?

Això només és una invitació a: Repensar, rebobinar, reutilitzar.

Temps de lectura: 1 minut

Més àudios