27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

La rehabilitació de l’Oficina de Turisme de Santa Cristina s’iniciarà aquest setembre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La rehabilitació de l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro, que ocupa l’antiga estació del Carrilet de Sant Feliu a Girona, s’iniciarà aquest proper mes de setembre, un cop passada la temporada estival, segons ha acordat l’equip de govern en adjudicar el projecte d’obres. L’empresa encarregada de la reforma serà Construccions Josep Sais SL, de Santa Cristina, després que li fossin adjudicades les obres del projecte en presentar l’oferta més econòmica respecte a les altres dues empreses que s’hi van presentar. L’adjudicació s’ha fet per 136.673,30 euros, que representa una baixa de quasi 3.000 euros sobre la proposta inicial. Mentre, el servei d’atenció al visitant de l’àrea de Turisme es fa des d’un mòdul que s’ha llogat i que es troba al costat mateix de l’edifici.

El projecte preveu la rehabilitació de l’immoble, com també adequar la seva distribució interior per millorar el seu ús actual. L’actuació no afecta la seva estructura, que es conserva, més quan és un edifici catalogat dins el patrimoni arquitectònic i elements d’interès històric i artístic del municipi. La rehabilitació preveu una gran sala d’atenció al ciutadà, un despatx, una sala de reunions i un petit magatzem. “L’objectiu de l’acció és triple: garantir la funcionalitat, l’habitabilitat i la seguretat de l’edifici, sense perdre la seva essència històrica”, ha manifestat la regidora de Turisme, Sílvia Fonoll, que no descarta, per més endavant, complementar-ho amb u n edifici de nova planta com a centre d’interpretació dels Megàlits.

L’actuació de rehabilitació afecta les façanes, com també la coberta de l’equipament municipal. Es preveu una substitució de les fusteries actuals per unes de noves. Respecte a l’adequació interior, el projecte preveu una sala d’atenció al ciutadà de quasi 35 metres quadrats, amb punts d’autoconsulta, com també un espai per al treball administratiu i atenció als visitants. I també un despatx i una sala de reunions, d’uns 8 metres quadrats cadascun, per un treball més intern. La divisió interna, amb una superfície construïda de 77 metres quadrats, es farà amb mampares de fusta i vidre. Els tancaments seran envidriats per facilitar poder col·locar fulls informatius. “Volem adequar l’edifici, respectant la part històrica, a les necessitats actuals”, ha afegit Fonoll.

El projecte afecta només l’edifici principal de l’estació, que entre els anys 1892 i 1969 va fer la funció d’estació del Carrilet, amb habitatge pel vigilant. No afecta pas el segon edifici, que és molt més petit, i feia i fa la funció de lavabos públics. En tancar-se el Carrilet, l’estació va quedar abandonada, fins que l’Ajuntament, ja fa uns anys, va restaurar-la com a Centre Cultural. Posteriorment, va ubicar-hi l’Oficina de Turisme. Des del 2.000, l’antic traçat del tren és un carril bici que connecta Sant Feliu de Guíxols amb Olot.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -