11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La residència geriàtrica Zoilo Feliu de La Bisbal d’Empordà restringeix les visites pel coronavirus

Els Departaments de Salut i Treball, Afers socials i Famílies han adoptat una sèrie de mesures preventives per a les residències geriàtriques

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El divendres passat, els Departaments de Salut i Treball, Afers socials i Famílies conjuntament amb patronals i sindicats relacionats amb l’àmbit de residències de gent gran, van acordar una sèrie de mesures preventives contra el coronavirus. Seguint aquestes indicacions, la residència Zoilo Feliu ha emès una nota informativa indicant que les persones amb símptomes respiratoris, febre o que hagin viatjat a zones de risc pel que fa al coronavirus no podran visitar-hi els seus familiars.

A més, les mesures acordades hauran de ser visibles mitjançant un cartell penjat a diversos llocs dels centres. Entre altres, hi ha els protocols d’higiene i la regulació i control de les visites per tal de facilitar-ne el seguiment en cas de contagi pel coronavirus. Aquest seguiment es farà per l’equip sanitari de la residència o per el d’atenció primària amb les autoritats de Salut Pública. Se n’informarà després el Departament de Treball, Afers socials i Famílies i el centre geriàtric concernit.

D’una banda, els residents que no presentin factors de vulnerabilitat prèvia com ara malalties cròniques, alteració del sistema immunitari o respiratori o que no tinguin una edat molt avançada podran ser atesos a la mateixa residència. En aquests casos, hauran de complir amb un protocol sanitari: disposar d’una habitació individual amb bany i bona ventilació que possibiliti l’aïllament si fos necessari. Es garantirà que no tinguin contacte amb persones vulnerables del centre i no s’acceptaran visites. Pel que fa al personal mèdic que atendrà la persona, haurà d’anar degudament protegit amb una bata resistent als líquids, màscara, guants i protecció ocular.

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) serà l’encarregat de la presa de mostres i les enviarà als laboratoris designats. L’equip sanitari de la residència es farà càrrec de l’assistència clínica i de controlar la salut dels altres residents. Si l’estat de la persona infectada empitjora o que la residència no té els mitjans necessaris per atendre-la, serà derivada a l’hospital.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -