SONY DSC

La següent fase de restauració de l’església parroquial de Palafrugell continuarà l’any que ve amb la capella del baptisteri, on hi ha representades, entre d’altres, escenes del Baptisme de Crist al Jordà i l’Expulsió del Paradís. De l’absis queda per fer el sostre, però de moment resta millor conservat que les pintures de la capella, que estan més deteriorades.

Aquest projecte es va iniciar fa tres anys per impuls d’un grup de palafrugellencs que van començar a dur a terme accions destinades a recollir fons per finançar els treballs, pels quals l’Ajuntament no ha fet cap aportació econòmica. Josep Salvatella, membre de la comissió per a la restauració de les pintures murals de l’església, ha dit que la rebuda per part de la població ha estat molt satisfactòria.

La primera fase, sota l’impuls de l’anterior rector, Mn Felip Hereu, va servir per recuperar els plafons inferiors de l’absis i una part dels del mig. Ara, amb la segona fase completada, tota la paret de l’absis ha quedat restaurada, excepte els revoltons del sostre, on conflueix la volta de la nau principal.