23.1 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

La sala d’exposicions de “la Caixa” acull l’exposició “50 anys del Consorci-La gestió de l’aigua a la Costa Brava”

La inauguració tindrà lloc el 17 de setembre a les 6h, i es podrà visitar fins al 20 d'octubre.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Imatge extreta de l’Ajuntament de Santa Cristina 

La mostra parteix dels continguts del llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava, d’Oriol Mas i Lloret, publicat l’any 2021, que narra la història de la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines, des de les primeres civilitzacions fins a l’actualitat. L’accés dels municipis a l’aigua i la proximitat de rius, rieres i aiguamolls ha condicionat l’evolució històrica de la Costa Brava. En aquesta zona, la gestió hídrica ha estat clau per a l’avenç de l’agricultura, la demografia i el creixement vinculat al turisme.

No fa pas gaires anys que els ajuntaments patien, estiu rere estiu, per si tindrien prou aigua per a la població i els visitants. I també han estat immensos els esforços per depurar i reutilitzar la poca aigua disponible i, en aquesta iniciativa, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha estat pioner.

Els cinquanta anys del Consorci són el punt de partida del llibre i de l’exposició, que explica tot el procés gràcies al qual avui dia quan obrim l’aixeta raja aigua, i com aquesta torna depurada al medi. I ho fa amb el suport de textos, imatges i un audiovisual que ajuden a entendre quina ha estat l’evolució en la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines.

L’exposició, que s’emmarca dins del programa d’exposicions viatgeres de la Diputació de Girona, es podrà visitar fins al 20 d’octubre en els següents horaris:

– Públic en general: Dissabte de 18 a 20h

– Centres escolars: en horari escolar de dilluns a divendres (Cal cita prèvia al tel. 972 83 70 10 – Ext. 2202 o al mail [email protected]

La inauguració serà el proper dissabte 17 de setembre a les 18h

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

31 FAM se sumen al Festival Mússol i Santa Salut serà baixa

Per motius aliens a l’organització, Santa Salut serà baixa del cartell del 3r Festival Mússol que se celebrarà el proper 10 d’octubre vinent a partir de les 20:30h a la sala Apolo de Barcelona. El seu lloc l’ocuparà el grup sabadellenc de música urbana, 31 Fam. Amb tres treballs al mercat, Tretze, Valhalla Vol.1, Jet
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -