20.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

La Unió Esportiva de Torroella compleix 100 anys de futbol al poble

Ho celebrarà amb un dels primers partits de la pretemporada el proper 22 d’agost.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El passat dimecres 18 d’agost la UE de Torroella va complir 100 anys de futbol, i ho celebrarà amb un dels primers partits de la pretemporada amb la UE Costa brava aquest 22 d’agost. Aquest any s’ha escrit un article al Llibre de la Festa Major de Torroella Montgrí sobre el club, que neix de la voluntat de celebrar el centenari del futbol a Torroella.

El 9 d’octubre de 1921 es parlava que Torroella havia començat a construir una secció esportiva que es volia dedicar al futbol. Quinze dies més tard, ja s’estava treballant en adequar un camp de futbol. El primer partit, contra l’Escala, va resultar un cop baix, amb la victòria dels visitants, amb el marcador 12-0. El 1922 es comencen a jugar els primers partits i es funda oficialment el primer club, el Club Esportiu Montgrí. Ja a la primera setmana d’haver-se fundat, el club va aconseguir 200 socis. Malauradament, el primer partit que juguen és contra l’Escala, un altre cop, que acaba amb una derrota de 3-1. Els jugadors entrenaven a un camp que no seria oficial fins a uns mesos després. El 22 d’octubre es va fundar el camp d’en Mas, que l’estrenen amb un partit de Palafrugell, un equip que en aquell moment jugava en segona divisió. Però arriba un moment de sort i alegria pels torroellencs, el 3 de desembre de 1922 amb la seva primera victòria, un 3-0 contra Flaçà. El Club Esportiu Montgrí durarà del 1922 al 1929, un equip que va jugar en segona regional i Sergi Bou i MARTÍ Serra com a entrenadors. El 1929, va aconseguir pujar en primera regional, i a partir d’aquest moment es va començar a considerar un grup semi professional.

La primera època gloriosa del club va del 1929 al 1932, on s’inaugurà el camp d’en Jana, situat cap al final del carrer figueres. El 1933 el club va patir una crisi enorme: no es podia fer manteniment del camp, i apareix un nou president Enric roig, que sembla que intenta millorar la situació. Però les ànsies de sobreviure no van impedir que el 1935 baixés a segona regional i va morís el club. Més endavant, al 1936 hi va haver un intent de tornar el futbol al poble però sense gaire èxit, ja que va esclatar la Guerra Civil i molts jugadors han d’anar al front. A partir d’aquest moment el futbol mor a Torroella i el senyor Solé i un grup de joves van ser els que, al 1940, van reprendre el futbol, fundant Educación y Descanso Montgrí. A partir d’aquesta data no s’han trobat registres, fins el 25 de juliol de 1972, la commemoració del 50 è aniversari del primer partit oficial. Actualment, després d’una història amb tants alts i baixos, la Unió Esportiva de Torroella ha aconseguit consolidar-se i sobreviure després de 100 anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presó per al piròman del Montgrí

El jutge de la Bisbal envia el piròman del Montgrí a presó sense fiança
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -