15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

La Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital de Palamós realitza seguiment remot a pacients

Gràcies a un software incorporat als dispositius intracardíacs que permet descarregar diferents paràmetres i analitzar-ne el risc de descompensacions

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital de Palamós realitza el seguiment remot als seus pacients gràcies a un software incorporat als dispositius intercardíacs que permet descarregar diferents paràmetres i analitzar-ne el risc de descompensacions. Un cop descarregades aquestes dades, els especialistes en cardiologia realitzen una anàlisi i categoritzen els i les pacients en tres nivells en funció del risc: baix, mig o alt. En cadascun d’aquests nivells s’estableixen quines actuacions cal dur a terme, com trucades per a seguiment i demanar més informació o bé citar una visita presencial urgent.

En total, l’UCI de l’hospital fa el seguiment de més de 300 pacients a l’any. L’Enric Plaja és un dels set pacients a qui se’ls ha començat a monitoritzar la salut del seu cor a distància i l’hospital espera que a finals d’anys s’arribi a la vintena de pacients que utilitzin aquest sistema.

Plaja va rebre un doble bypass el passat mes d’octubre, pel qual va haver d’estar ingressat diverses setmanes al Trueta. Després de rebre l’alta i per poder controlar i fer un seguiment de la seva recuperació i estat de salut, el dispositiu intracardíac portava un software incorporat que registra i permet descarregar els diferents paràmetres que la Unitat d’Insuficiència Cardíaca (UIC) de l’Hospital de Palamós necessita per realitzar-li un seguiment remot.

Aquest seguiment remot és només un dels mecanismes de què disposa la Unitat d’Insuficiència Cardíaca. Per una banda, hi ha les visites freqüents i periòdiques que es realitzen a les consultes externes de l’Hospital, amb infermeres i cardiòlegs. Per l’altra, hi ha també les visites telemàtiques per al seguiment farmacològic i el pla de medicació de cada pacient. En tercer lloc, hi ha aquest seguiment a distància de tots els paràmetres de congestió cardíaca.

Aquest abordatge de pacients amb insuficiència cardíaca evita el reingrés hospitalari d’aquests pacients en molts casos, que es tradueix en una millor qualitat de vida i en una reducció de la mortalitat. A banda, també repercuteix en una major sostenibilitat del sistema, ja que un elevat percentatge de les despeses sanitàries és deguda als ingressos hospitalaris.

Tot això és possible gràcies a una aliança amb la Unitat d’Arrítmies de l’Hospital Josep Trueta, que permet derivar els pacients a l’Hospital de Palamós i poder realitzar un seguiment més proper, sense necessitat de desplaçar-se a Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -