23.3 C
Pals
Dijous, 17 Octubre 2019
  • Notícies
  • Esports

La veu de l’esport del Baix Empordà: Francesc Sánchez Carcassés

El més llegit

Apareixen pintades espanyolistes a la façana de l’ajuntament de Palafrugell

Algú ha pintat un "Via España" i dues creus nazis

Segueixen els talls de carreteres al Baix Empordà dos dies després de la sentència

Aquest dimecres s'han fet talls a Llofriu i a Torroella

L’ajuntament de la Bisbal refusa amb només un vot en contra la sentència del procés

Va ser en el transcurs del Ple extraordinari celebrat dimarts 15 en rebuig a la sentència condemnatòria als representants institucionals i de la societat civil

El Terracotta Museu de la Bisbal també protesta per la sentència del Suprem

El museu bisbalenc cobreix amb un vel negre una de les seves peces més representatives

Ampli rebuig de la sentència del Suprem a la Bisbal

Tot i la pluja la plaça de davant l’ajuntament es va omplir de gom a gom en un acte en suport de la llibertat dels presos polítics catalans

Parlem de la veu d’en Francesc Sánchez Carcassés, periodista palamosí fundador i cap d’Esports de Ràdio Costa Brava de la qual també en va ser el director entre 1994 i 1999. Aquest any la UNESCO ha volgut fer una dedicació especial a l’esport el Dia Mundial de la Ràdio. I per aquest motiu nosaltres volem conmemorar-ho amb una de les veus que s’ha convertit en la referència pel periodisme esportiu del Baix Empordà.

Més conegut popularment com a Xicu, Francesc Sánchez Carcassés ens explicava amb la seva veu fa un moment que ja de ben jove va decidir endinsar-se al món de les freqüències. Amant de la música popular, especialment les Havaneres per les quals també és conegut a la comarca, en Sànchez Carcassés ens recorda la seva tasca com a periodista local d’esports del Degà del futbol de Catalunya: 

En Francesc Sánchez Carcassés s’encarregava de l’actualitat del futbol palamosí a finals dels 80 sense oblidar-se dels equips de proximitat amb el carrusel de les comarques gironines d’equips com la Bisbal, el Verges, l’Aro, el Calonge o el Sant Antoni. A part de fer el seguiment del futbol i el bàsquet, Sánchez Carcassés també retransmetia esports molt específics de les comarques gironines com la vela o el golf. Per això, comenta que per ell un dels moments més especials de l’esport català va ser aquest: 

Com a veterà de la professió, en Francesc Sánchez Carcassés descriu que ha de tenir indispensablement un bon periodista esportiu:

També vam parlar amb ell de la relació que ell ha aconseguit establir mitjançant la seva professió entre l’esport i la música:

Finalment, en Sánchez Carcassés també s’anima de veure com el món del periodisme esportiu cada cop és més inclusiu amb les periodistes: 

Des de Ràdio Capital esperem poder continuar celebrant els anys vinents que aquest paper de la dona al periodisme esportiu segueixi reforçat per veus de referència com la d’en Francesc Sánchez-Carcassés. Feliç Dia Mundial de la Ràdio!

Últimes notícies

Beck anuncia “Hyperspace” i estrena dos senzills

Beck ha anunciat la publicació de “Hyperspace” un nou treball que es publicarà el 22 de novembre i del qual ja en podem escoltar la cançó que li dona nom i ‘Uneventful Days’. Pharrell Williams ha escrit o produït la majoria de les cançons del disc i a més podrem trobar col·laboracions de Chris Martin…

Crema una furgoneta a l’aparcament del Mercadona de Sant Feliu de Guíxols

L'incendi ha causat danys materials a cinc vehicles aparcats al Mercadona però no hi ha hagut cap ferit, l'incendi ha estat a causa d'un curtcircuit i no intencionat
audio

Les multiples realitats del Tsunami Democràtic

Després que es fes oficial la sentència dels presos polítics, les poblacions de Catalunya s'han convertit en la viva reproducció de la pel·lícula de Matrix, en la que múltiples realitats paral·leles poden conviure a la vegada.

Fred pel matí amb ambient suau i assolellat al migdia

Dijous amb estabilitat atmosfèrica, temperatures baixes en hores d'absència de Sol, però amb un ambient suau al migdia.

Més notícies