22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

L’aeroport de Girona tindrà menys de la meitat de les operacions que va registrar la Setmana Santa del 2019

Els dies que hi haurà més activitat són els dos divendres amb 24 aterratges i enlairaments

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’aeroport de Girona tindrà 193 operacions per Setmana Santa, que suposen un 44% de les que hi havia en la festivitat del 2019. L’any abans de la pandèmia es van fer 437 aterratges i enlairaments durant els deu dies de Setmana Santa. A més, les dades d’aquest 2023 també són inferiors a les de l’any passat, quan se’n van registrar 288. Els dies més actius a la terminal gironina seran els dos divendres (el 31 de març i el 7 d’abril) amb 24 operacions cada dia. Per contra, el dia amb menys operacions serà el primer dissabte (1 d’abril) amb 12 enlairaments i aterratges. Aquest diumenge l’aeroport arrenca la temporada d’estiu, a partir de la qual les companyies aniran incrementant progressivament el nombre de vols fins arribar al juliol.

A l’espera de l’ampliació de vols que faran les companyies aeronàutiques a l’aeroport de Girona per aquest estiu, la Setmana Santa arrenca amb una sensació agredolça. El motiu és que el nombre d’operacions programades queda lluny de la que hi havia el 2019, abans que esclatés la pandèmia, i també és inferior a la de l’any passat, segons dades d’Aena.

Entre el dissabte 31 de març i el dilluns 1 d’abril hi haurà 193 operacions, un 44% menys de les 437 programades a la Setmana Santa del 2019. A més, els mateixos dies festius de l’any passat l’aeroport va tenir 288 enlairaments i aterratges, pràcticament un centenar més que aquest 2023.

Els dos dies que concentraran més vols serà precisament els dos divendres: el 31 de març i el 7 d’abril. En aquests dos dies hi haurà 24 enlairaments i aterratges de la companyia Ryanair, que de moment és la única que opera des de la terminal gironina.

Aquest diumenge arrenca la temporada d’estiu, coincidint amb el canvi horari. A partir de l’últim cap de setmana de març es preveu que cada vegada hi hagi més vols des de la terminal gironina. De forma gradual les companyies tornaran a oferir més destinacions, arribant a les 38 rutes que hi haurà al pic de l’estiu. Es tracta del mateix número de destinacions que les que hi havia l’estiu del 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -