17.6 C
Pals
Dilluns, 2 octubre 2023
- Publicitat -

L’afectat de legionel·losi a la Bisbal seria un cas aïllat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dipsalut i l’Agència de Salut Pública descarten l’opció d’un brot comunitari de legionel·losi a La Bisbal. Els organismes públics de Salut de la Diputació de Girona i la Generalitat informen que no s’ha detectat cap altre cap. El noi ingressat a l’Hospital de Palamós amb pneumònia associada a la legionel·la ja està recuperat i per ara no hi ha més casos. Es considera que pot tractar-se d’un brot comunitari de legionel·losi quan hi ha com a mínim dos afectats per la malaltia.

En aquests casos, l’Agència de Salut Pública de Catalunya intervé i n’investiga l’origen. No obstant això, Dipsalut i l’Agència de Salut Pública, en col·laboració amb l’Ajuntament de La Bisbal, han realitzat mostreigs al municipi per veure si el focus d’infecció podria trobar-se en algun equipament municipal. Concretament, s’està analitzant l’aigua de les dutxes del pavelló, que l’afectat utilitza de manera periòdica. Les mostres s’estan analitzant al laboratori i es preveu que aviat tinguin els resultats preliminars. Per tenir els definitius, caldrà esperar catorze dies, que és el temps que es triga en desenvolupar el mètode reconegut per la normativa.

Mentre es duen a terme aquestes feines i per precaució, les dutxes del pavelló estan precintades i no es poden utilitzar. En el supòsit que les analítiques donessin positiu per legionel·la, es faria una desinfecció de tota la instal·lació i, posteriorment, noves anàlisis per comprovar l’eradicació del bacteri. Dipsalut col·labora amb l’Ajuntament de La Bisbal en el control dels equipaments amb risc de transmissió de legionel·losi. Periòdicament realitza desinfeccions i controls analítics als equipaments de risc. Totes les anàlisis dutes a terme al llarg dels últims anys al poliesportiu han descartat la presència del bacteri legionel·la. L’últim control analític es va efectuar el passat mes d’octubre.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Doctor Prats anuncien aturada tècnica del grup

Aquest cap de setmana el festival Petits Camaleons ha comptat amb Doctor Prats com un dels grups que han actuat a la jornada del diumenge. Els terrassencs han fet vibrar als més petits amb els seus himnes. Entre actuació i actuació hem parlat una estona amb ells i ens han explicat que després de 8
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -