7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Begur millorarà l’eficiència energètica de les escoles Olivar Vell i Doctor Arruga i de la Casa de la Vila

El consistori presentarà diferents projectes a la convocatòria de subvencions del PIREP, el Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ja ha començat a tramitar les sol·licituds per a presentar-se per primer cop a la convocatòria del Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP), un fons que ofereixen subvencions entre el 85% i el 100% per a la rehabilitació sostenible d’edificis de titularitat i ús públics.

Amb aquests ajuts d’àmbit estatal el consistori pretén executar reformes en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica a l’Escola Olivar Vell, Escola Doctor Arruga i al mateix edifici de l’Ajuntament de Begur. Una línia de treball, que ja s’ha seguit recentment amb la presentació de sol·licituds per a la convocatòria d’ajuts “DUS 5000” dels fons europeus Next Generation per a desplegar al municipi actuacions encaminades a promocionar les energies renovables, incentivar l’ús de vehicles elèctrics i la creació de vies peatonals sostenibles.

Manel Vallès, regidor de Noves Tecnologies, avança que “hem dut a terme estudis biotèrmics i de com, tenint en compte les característiques dels diferents equipaments, en podem treure un màxim rendiment sense que això vagi en detriment de la sostenibilitat dels mateixos”.

Els projectes per al PIREP poden presentar-se a través de dues línies: una primera línia, per a executar actuacions fins a finals del 2024; i una segona línia, per a desplegar accions fins a finals del 2026.

En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha presentat la sol·licitud per a la línia 1 per a poder desplegar a l’Escola Olivar Vell les actuacions necessàries en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat. Mentrestant, per a la segona línia del PIREP es presentaran pròximament els projectes de l’Escola Doctor Arruga i de l’edifici de l’Ajuntament de Begur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -