12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La carretera vella de Calella de Palafrugell passarà a tenir un únic carril de circulació i una part es convertirà en via verda

Hi transiten gairebé 800 vehicles diaris durant l’estiu i s’hi ha registrat una alta sinistralitat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La carretera vella que uneix Palafrugell amb Calella de Palafrugell passarà a tenir un únic sentit de circulació en el seu tram central a partir d’aquest proper estiu.

L’objectiu principal pel qual es realitza aquesta intervenció des del Departament de Mobilitat de la Policia Local té a veure amb la perillositat que presenta aquesta carretera secundària, en la qual hi transiten prop d’un miler de vehicles diaris durant els mesos d’estiu.

Els principals problemes que presenta respecte a la seguretat de tots aquells que hi circulen són els següents:
Els carrils només tenen una amplada de 2,5 metres, quan la normativa assenyala que el mínim ha de ser de tres metres; cal regular l’excés de velocitat, ja que ara mateix s’excedeix en més d’un 47%, i en alguns casos concret ha arribat als 130km/h.; l’alta accidentabilitat que s’ha registrat en els últims anys; el fet de no disposar d’un voral digne i adequat que pugui garantir el dret a la mobilitat a totes aquelles persones que hi transiten a peu, en bicicleta o en patinet i, finalment, el fet que la passada Setmana Santa s’hi van registrar fins a quatre accidents, constata la importància de realitzar aquesta actuació l’abans possible.

Garantir la mobilitat dels veïns
L’actuació també es realitza perquè l’avinguda del Mar és una via segura que uneix d’una forma ràpida Palafrugell amb els nuclis de Calella de Palafrugell i Llafranc. De manera que la mobilitat de tothom que vulgui anar directament de Palafrugell a Calella i Llafranc i viceversa està garantida a través d’aquesta avinguda.

Pel que fa als veïns i veïnes que viuen al llarg de la carretera vella, s’ha previst que tinguin garantit un accés ràpid, tant d’accés a l’avinguda del Mar com a la seva zona de residència. Tant el principi de la via (d’avinguda Espanya a la corba de la Torre Santa Margarida) així com en el tram final de la carretera vella (dels carrers d’Antoni J. Rovira a Primavera), específicament en aquest tall, està garantida la mobilitat dels veïns, tant en sentit d’anada com de tornada.

D’altra banda, la futura via verda de la carretera vella no només s’interconnectarà amb la recentment creada via verda de l’avinguda del Mar, sinó també amb l’entrada del carrer de Chopitea, a Calella de Palafrugell. D’aquesta manera, tothom que vulgui anar a peu o amb bicicleta de Palafrugell a Calella (i viceversa) per aquesta via ho podrà fer d’una forma segura, i finalitzant el seu recorregut pràcticament a la zona de la platja.

Quan s’executi aquesta actuació, al llarg de la carretera vella i per tal de garantir la seguretat de tothom, s’instal·laran separadors de bicicleta i un sistema innovador de pilones solars d’alta qualitat, que es carreguen amb la llum solar. A més, també s’instal·laran catadriòptics, que de nit reflecteixen la llum dels vehicles.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -