Imatge: Ajuntament de Begur

El projecte de millora viària del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a tocar el terme de Palafrugell, s’havia de replantejar. Això és el que s’ha constatat des de l’empresa Aglomerats Girona i l’Ajuntament de Begur, que van presentar l’acta de replanteig d’aquest projecte que té un pressupost de 308.880 euros. En els propers dies l’empresa haurà de presentar quines seran les modificacions que es faran al respecte. Les obres tindran una durada de 5 setmanes i començaran després de Setmana Santa.

Joan Loureiro, alcalde de Begur, presideix l’acta de replanteig i ha assegurat que és “una de les grans prioritats del govern”. Una de les preocupacions d’aquestes obres és que els pagesos de Palafrugell puguin continuar amb les seves tasques agrícoles, però des del consistori ja han afirmat que els treballadors podran accedir als camps amb les seves màquines sense cap problema i impediment per les feines de millora de la zona.

Una de les principals actuacions és la de la creació d’un nou vial que es farà dins del terme municipal de Palafrugell. Serà una perllongació de l’actual carrer Manel Massoni. El nou traçat viari permetrà que els tres carrers, que acaben en un mur, estiguin connectats per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep. A més, tots tres tindran un únic sentit de circulació, amb una zona d’aparcament en un dels dos costats. L’avinguda Sant Josep passarà només a ser el vial d’entrada al barri.

Per la seva banda, es pavimentarà i condicionarà l’aparcament públic de vehicles existent a l’avinguda Sant Josep, on també hi ha un parc infantil. Es preveu que surtin 44 places d’aparcament, incloent-hi dues places per usuaris amb mobilitat reduïda. El projecte té la voluntat de condicionar i reordenar el pàrquing i també reubicar el parc infantil, situant-lo a tocar el vial d’entrada al barri, complementat amb una petita zona d’esbarjo amb bancs i lledoners.