10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur rehabilita el safareig Es Quinze

Tal com afirma la regidora de Cultura, Gemma Coll, la voluntat és la de recuperar i dignificar el safareig Es Quinze com a element històric, i fer l'indret més agradable i segur per a veïns i visitants.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A principis d’octubre, l’Ajuntament de Begur, amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient i l’Àrea d’Obres i Serveis, iniciarà els treballs d’excavació, restauració i museïtzació del safareig Es Quinze. Aquesta actuació es contextualitza en un projecte global per restaurar el patrimoni cultural històric del municipi i recuperar i fer visitables els espais que formen part de la història de la vila. L’arqueòloga begurenca Bibiana Agustí serà l’encarregada de coordinar els treballs de recuperació de l’espai.

La importància dels safareigs durant els segles XIX i XX 

El safareig Es Quinze era un dels dos safareigs del curs de la riera d’Aiguafreda, utilitzat antigament i de manera quotidiana per a fer la bugada. En concret, els safareigs de Begur van ser especialment utilitzats i concorreguts durant el segle XIX i inicis del XX. Les poques fonts i l’absència de rius, juntament amb la irregularitat de les pluges, feien dels safareigs l’única font suficient d’aigua per a fer la bugada.
El projecte de restauració de l’Àrea de Cultura promou una intervenció arqueològica que consistirà en la retirada dels elements d’enderroc i terres de la bassa, el registre arqueològic i la documentació planimètrica de l’espai, el seguiment de les obres de restauració i la museïtzació de l’espai. Tal com afirma la regidora de Cultura, Gemma Coll, la voluntat és la de recuperar i dignificar el safareig Es Quinze com a element històric, i fer l’indret més agradable i segur per a veïns i visitants.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -