9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni destina gairebé 30.000 euros pels treballs de millora a dues places del municipi

Les obres, validades pels Serveis Tècnics de l’Àrea d’Espai Públic, permetran una millora focalitzada en el benestar dels veïns i veïnes de Calonge i Sant Antoni

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni destinarà gairebé 30.000 euros (29.608,46 €, IVA inclòs) a impulsar un parell d’actuacions a la plaça dels Vents i la plaça dels Triadors. Les obres, validades pels Serveis Tècnics de l’Àrea d’Espai Públic, permetran una millora focalitzada en el benestar dels veïns i veïnes de Calonge i Sant Antoni. Les obres a la plaça dels Vents van començar el dilluns 18 i tindran una durada de dues setmanes, mentre que ja s’estan executant les obres de la plaça dels Triadors, que acabaran en un mes.

A la plaça dels Vents, situada al Carrer de la Tramuntana –d’entorn urbà i fronterer amb el municipi veí de Palamós-, s’instal·larà paviment per a la millora d’una de les dues illes existents, concretament l’illa sud. Dividida per un carrer central i al contrari del que passa a l’illa nord –pavimentada d’origen-, l’illa sud de la plaça dels Vents no gaudeix de paviment, perquè des de fa molt temps el seu paviment és sauló estès i compactat. Amb el pas dels anys s’ha deteriorat, provocant brutícia, bassals de fang quan plou i una imatge de deixadesa estèticament que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vol esmenar dotant-la de paviment discontinu a base de lloses de diferents colors. L’àmbit d’actuació, de 280 m², es basa en la retirada d’elements urbans com els fanals i el mobiliari urbà, l’excavació a cel obert d’una capa de 10 cm aproximadament de gruix, la delimitació dels diferents paviments i límits, la instal·lació de capa de subbase per a la col·locació de les lloses, la col·locació de les mateixes segons els plànols i la reinstal·lació dels elements urbans extrets durant les obres. El pressupost previst és de 5.846,79 € (21% IVA inclòs).

Per la seva part, a la plaça dels Triadors, situada al Carrer de Mestre Numància amb Carrer Triadors, a Sant Antoni de Calonge, s’instal·larà paviment per al parc infantil, rec i enllumenat. El fet que la plaça dels Triadors es trobi en una zona retirada del mar a Sant Antoni de Calonge, fa que s’hagi plantejat una zona lúdica fora de les activitats estivals concentrades a la platja o a les zones més cèntriques. Plena d’espai verd, uns jocs per a nens i uns arbres, la plaça del santuari dels arbres requereix una actuació de 340 m² que millori la seva presència, funcionalitat i visibilitat i pugui oferir una millor oferta estètica. És per aquest motiu que es preveu dotar-la d’algun paviment colorit i diferenciat per la zona de jocs infantils i per les caigudes dels nens, la col·locació de gespa per transmetre un impacte visual verd i sa i s’instal·larà un sistema funcional de rec automàtic que descarregui de tasques de manteniment als operaris de jardineria. També es dotarà la plaça d’un sistema d’enllumenat que servirà per il·luminar la plaça i diferenciar els dos espais (jocs i verd). L’àmbit d’actuació es basa en l’excavació a cel obert, la instal·lació de malla geotèxtil o antivegetació, la delimitació del paviment de sauló sòlid, l’estesa i piconat de la subbase i el paviment, l’obertura de rases per al rec automàtic i l’enllumenat públic, la instal·lació de rec automàtic, la instal·lació de la xarxa d’enllumenat públic, tapar les rases i la plantació de gespa amb tepe. El pressupost destinat previst és de 23.761,67 € (21% IVA inclòs).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -