27.9 C
Pals
Divendres, 12 juliol 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Cruïlles obre aquest dilluns el període per participar en la comunitat energètica

Les sol·licituds es podran presentar al consistori fins el 3 de maig i en cas que la demanda superi la potència disponible es farà un sorteig

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura encarrila la recta final per contruir una comunitat energètica que doni servei als equipaments municipals i, també, a la ciutadania. Ja s’han instal·lat les plaques solars a la teulada de la Sala de Cruïlles i en poc temps la ciutadania que compleixi amb els requisits podran aprofitar aquesta energia que se’n generi. La instal·lació abastirà entre 12 i 25 llars, tot i que es contempla ampliar el nombre de capacitat més endavant.

Segons les bases publicades a l’apartat al web municipal, es reserven 5 kWp per a persones que estiguin en risc de pobresa energètica i disposin d’un informe de vulnerabilitat del Consell Comarcal del Baix Empordà. La potència que en quedi es repartirà en tres grups, sempre que ho permeti la demanda, donant prioritat a residents dels nuclis històrics que no puguin instal·lar plaques solars per les característiques de l’edifici. En aquest cas, l’energia es pot destinar a ús residencial o bé a activitats econòmiques. Les plaques solars també abastiran la mateixa Sala de Cruïlles, l’Escola les Gavarres i el consistori.

Per formar part d’aquesta comunitat local d’energia, cal que el domicili es trobi a menys de dos quilòmetres de la instal·lació. El perímetre inclou Cruïlles, Sant Sadurni de l’Heura, el veïnat de Puigventós i bona part del veïnat Rabioses. Monells però en queda fora. La quota anual de participació a la comunitat és de 67,44 euros per kW, i les llicències es concediran per quatre anys.

Les sol·licituds es poden presentar a l’Ajuntament de Cruïlles del 15 d’abril al 3 de maig i en cas que la demanda superi la potència disponible es farà un sorteig. El projecte de la comunitat energètica tindrà un cost de 69.122,69 euros i és possible gràcies al suport de la Diputació de Girona, que aporta 36.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 12 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -