25.2 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell demana ampliar la veda per a la pesca de garoines

El consistori reclama a la Generalitat ampliar el termini de veda de sis a nou mesos perquè les garoines són buides i petites, fet que pot fer perillar la seva reproducció

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell demana a la Generalitat ampliar a nou mesos la veda per a la pesca i recollida de garoines. El motiu? moltes són buides i de mides molt petites durant aquesta època de l’any i això té conseqüències directes en la seva població perquè no són prou madures per poder-se reproduir.

La veda es donava per finalitzada l’1 d’octubre i la seva venda a les llotges començava també per aquestes dates, però es va constatar que les garoines no estaven a punt. Per aquests motius, l’ajuntament reclama a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima de la Generalitat de Catalunya que la veda s’allargui dels sis als nou mesos. Així s’evitaria la sobreexplotació, s’acotaria el consum al moment òptim i s’evitaria l’especulació.

RESTAURADORS I AJUNTAMENT PREOCUPATS 

Els restauradors de Palafrugell afirmen que el preu que paguen a les llotges durant els primers mesos és molt inferior al que es paga habitualment, fet que pot incitar al consum massiu durant aquest període crític per a les garoines. Els mesos que no es consideren òptims per a la pesca són octubre, novembre i desembre.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, destaca que “des de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitzem una de les campanyes gastronòmiques més antigues i consolidades del nostre país, La Garoinada”. Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 27 garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte respectant la temporada de pesca.

L’any 2007 es va encarregar un informe per analitzar aquesta situació de pesca de garoines des de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima. Gràcies a aquest, es va poder constatar que la sobreexplotació no està causada per la campanya gastrònomica La Garoinada, sinó que és fruit del consum que en fan les grans envasadores fora de temporada.

El consistori continuarà reclamant que la veda sigui més àmplia per tal de protegir durant més mesos les garoines. S’evitarà, així, que la pesca i venda de la garoina no es faci de manera sostenible i ocasioni danys a la pròpia espècie.  

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Joan Laporta presidirà l’homenatge a Johan Cruyff a l’Hostal de La Gavina de S’Agaró

Aquest dissabte 2 de juliol a les 19:00 hores, el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, juntament amb...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -