21 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós inicia un projecte preventiu d’incendis forestals

Un objectiu és treballar en l’eliminació de la flora exòtica invasora, en el tram entre la cala dels Pots i la platja de Castell.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat les feines de millora forestal i prevenció d’incendis. A càrrec d’una empresa especialitzada, es cobrirà un itinerari litoral de 3,5 quilòmetres per on passa el camí de ronda, entre el nucli urbà i la platja de Castell.

Segons explica el Diari de Girona, els treballs consisteixen en neteges preventives del foc forestal, sobretot a les zones del parc del Cap Gros i de la pineda d’en Gori, i tasques per potenciar la biodiversitat i la millora de les masses forestals. També es treballarà en l’eliminació de la flora exòtica invasora com la figuera de moro, l’ungla de gat, o l’aliant, en el tram entre la cala dels Pots i la platja de Castell. L’objectiu és conservar la diversitat de flors i plantes autòctones.

Aquest projecte s’allargarà fins a finals d’any i té un cost de 32.650 euros, finançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -