17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí comença un pla per millorar la qualitat estètica i ambiental del municipi

La intervenció preveu la millora de l’arbrat i durarà aproximadament un mes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A partir de la setmana que ve començarà una actuació per millorar l’arbrat municipal de diferents punts de la via pública de Torroella de Montgrí. Especialment, a aquells que presenten més problemes d’adaptació, funcionalitat o deficiències i durarà aproximadament un mes.

L’objectiu és millorar la qualitat vegetativa de l’arbrat amb espècies que s’adaptin millor a les condicions pel medi urbà. Així també, s’aprofitarà aquesta intervenció per donar més coherència estètica, millorar la seguretat dels vianants i evitar el creixement de males herbes als sectors on s’actuarà. Per exemple, es preveu cobrir els escocells perquè quedin al mateix nivell que la via pública.

Les actuacions programades es faran en aquest ordre: primer als Jardins John Lennon, en la qual es retiraran 4 plataners i se substituiran per moreres. A continuació, a plaça Ernest Lluch, es retiraran 5 mimoses. Que de fet, dues d’elles són mortes. I se substituiran per lagestroèmies. Una espècie amb flors acolorides i més adequada a la zona que l’actual

En tercer lloc, es retiraran 17 troanes de la Plaça Quintana i Combis que es van plantar l’any 1974 però, que no han crescut gaire. El consistori ha explicat que això podria ser a causa de la mala qualitat del planter d’origen i del sòl. Doncs, seran substituïts per 8 plataners, buscant la continuïtat entre la plaça i el passeig de can Quintana.

Finalment, al carrer del Roser, just entorn de Guillem del Montgrí, s’hi plantaran til·lers, una espècie que, afirmen, està donant molt bons resultats de creixement i adaptació i, també, tenen una fusta més flexible i resistent als efectes de la tramuntana. Doncs, les 19 troanes que substituiran aquests til·lers presenten moltes deficiències i estan inclinades per aquest efecte tramuntana. A més, també es retiraran les moreres d’aquest sector per facilitar els aparcaments de la part dreta del carrer.

Mentrestant, l’Ajuntament ha destacat que seguiran estudiant més actuacions d’arbrat. En concret, al carrer del Ter Riu en el qual hi ha plantades 18 troanes que aportarien més continuïtat a la plaça Quintana i Combis i generarien un entorn de qualitat que portés fins a la zona de l’Espai Ter, l’aparcament públic i el Ter.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -