9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Torroella inicia un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats de carrer

Les colònies controlades pretenen cercar un equilibri de relació entre les persones i els animals. Es tracta d'uns punts de l'espai públic on conviuen un grup de gats que han estat capturat i esterilitzats.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha iniciat un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats urbans de Torroella i l’Estartit. Després d’un anys en servei, se n’ha avaluat el seu funcionament i es volen implementar diverses mesures perquè es converteixen, de manera efectiva, en un mitjà que permeti regular la superpoblació de gats i les molèsties veïnals, especialment en els punts més conflictius.

Les colònies controlades pretenen cercar un equilibri de relació entre les persones i els animals. Es tracta d’uns punts de l’espai públic on conviuen un grup de gats que han estat capturat i esterilitzats. Als espais de la via pública on s’implanten, s’hi instal·len sistemes que serviran d’aixopluc i per a posar-hi el pinso i l’aigua. Les colònies són gestionades per l’Ajuntament i el voluntariat i les protectores d’animals són una peça fonamental per tal que funcioni, ja que són els encarregats d’alimentar els animals i es comprometen a tenir cura de les colònies.

La regidora de Salut Pública, Anna Maria Bonada, ha informat que després d’uns anys en funcionament, s’ha considerat oportú introduir diverses millores tant pel que fa al funcionament de les menjadores, com al seu nombre i emplaçaments. Reconeix que, malgrat haver-se mostrat un sistema efectiu en molts punts, en d’altres els gats de carrer continuen generant queixes veïnals a les quals es vol donar resposta. També es manté latent la mala pràctica d’alimentar-los a la via pública, sense autorització municipal, la qual cosa, està prohibida i sancionada amb multes que oscil·len entre els 100 i els 400 euros.

Acreditacions al voluntariat
Per posar-hi ordre i millorar el funcionament de les menjadores, l’Ajuntament ha acreditat una vintena de persones amb un carnet que els autoritza a alimentar els gats de les colònies urbanes. Bonada assenyala que «la implicació de voluntaris i voluntàries és fonamental, però cal que es faci bé i d’una manera ordenada. Amb aquest carnets, se’ls dota de més seguretat jurídica i s’eviten denúncies per part de veïns i veïnes, molts dels quals no tenen una bona imatge de les persones que alimenten els gats.»

Sensibilització ciutadana
L’estiu passat, l’Ajuntament va portar a terme una campanya de sensibilització ciutadana per recordar a la població que està prohibit alimentar, lliurement i sense autorització, els animals a la via pública. Darrerament s’havia detectat un increment preocupant d’aquesta mala pràctica, que comporta un greu perjudici de salut pública i posa en risc, per exemple, el programa municipal engegat fa uns anys per gestionar i establir colònies controlades de gats. Aquestes conductes incíviques han estat denunciades reiteradament en els consells de barri.

El menjar a la via pública, situat en escocells, voreres o a l’entorn dels contenidors, genera un greu problema d’insalubritat i augmenta la presència de rosegadors, insectes, paneroles i coloms a tot el municipi.

Aquest mes, a banda del lliurament de les acreditacions als alimentadors i a les alimentadores, l’Ajuntament ha distribuït un tríptic informatiu per incidir en la difusió de la campanya de controli gestió de les colònies de gats urbans i del programa CER (Captura-Esterilització-Retorn).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -