14.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

Palafrugell regula l’horari d’accés al parc de gossos del Pi Verd

D’aquesta manera, l’espai queda tancat d’11 de la nit a 6 del matí i contribueix a millorar el descans dels veïns

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat un control horari en l’accés al parc de gossos del barri del Pi Verd. D’aquesta manera, l’espai queda tancat d’11 de la nit a 6 del matí i contribueix a millorar el descans dels veïns.

Aquesta iniciativa parteix d’una reivindicació veïnal sorgida dels sorolls que provocaven grups de gent que romanien llargues estones dins el parc entrada la nit. Per evitar això, s’ha instal·lat un botó que cal prémer per obrir la porta d’accés, que queda tancada de nit. La instal·lació funciona amb energia solar, en línia amb l’estratègia de sostenibilitat i cura del medi ambient que promou el Consistori.

Aquest espai, ubicat a la cruïlla dels carrers Mestre Lluís Vilalta i Carbó i de la Tarongeta, va néixer l’octubre del 2017 com a zona destinada a totes aquelles persones que busquen un espai per anar a passejar els gossos al municipi. Es tracta d’una parcel·la, d’aproximadament uns 1.000 metres, on s’hi ofereixen diferents serveis com un punt de recollida d’excrements, una font d’aigua, bancs i diverses papereres. A més, compta amb una zona de trànsit tancada per facilitar l’adaptació del gos a la presència d’altres gossos.

Per a la utilització d’aquest espai, els ciutadans i ciutadanes han de complir les normes bàsiques de neteja i civisme, especialment la de recollir els excrements dels animals i dipositar-los immediatament a les papereres, tal com dicta l’Ordenança de Convivència i Civisme. Els gossos poden anar deslligats només dins de l’àrea, a excepció dels potencialment perillosos, d’acord amb la normativa vigent.

A finals del 2019, ja es va millorar notablement aquest espai, quan es va posar en funcionament un nou sistema d’il·luminació que permet ampliar l’ús del parc, principalment en els mesos d’hivern, quan es fa fosc aviat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ecologistes critiquen el nou carril bici entre Calella i Palafrugell

SOS Costa Brava critica que no s'han buscat alternatives al carril bici de l'autovia de Palafrugell a Calella
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -