15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra el 40è aniversari de la seva creació

Es farà un acte de commemoració el pròxim divendres 1 de març a les 20 h al Teatre Mundial

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El pròxim divendres 1 de març, l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà (ACBE) celebrarà el 40è aniversari de la seva creació amb bona part de les persones que n’han format part en un acte que es farà a les 20 h al Teatre Mundial de la Bisbal. La celebració inclourà la participació de Videoplay serveis, la productora de la Bisbal que també celebra els seus 40 anys i que ha col·laborat amb l’Arxiu Comarcal.

L’acte es desenvoluparà en tres parts, començant per un breu passi audiovisual elaborat per Videoplay dels 40 anys de vida de l’ACBE, que serà a introducció al testimoni dels quatre directors de l’arxiu. Seguidament, prendran la paraula els polítics representants de les institucions que gestionen l’ACBE: el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Per acabar de celebrar l’aniversari, al vestíbul de l’equipament, se servirà pastís i cava al públic assistent.

40 anys d’història de l’arxiu

L’Arxiu Comarcal es va crear amb el nom d’Arxiu Històric Comarcal de la Bisbal d’Empordà, pel conveni signat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 15 de juny de 1982. Abans d’aquesta data, un grup de joves llicenciats ja va treballar la documentació del consistori bisbalenc i va ser la seva tasca la que va propulsar la creació de la nova institució.

Les instal·lacions es van inaugurar el 12 de març de 1984 per l’Honorable Conseller de Cultura Max Canher. El 31 de març l’Honorable President Jordi Pujol va visitar les instal·lacions i es va presentar el llibre Història del futbol a la Bisbal. Anys més tard es va traslladar l’arxiu en un nou edifici, una construcció que reuneix totes les condicions per al compliment de les seves funcions, que fou inaugurat el 9 de juny de 2012 per l’Honorable Conseller Ferran Mascarell.

L’arxiu ha comptat, fins al moment, amb quatre directors: Josep Matas i Balaguer (1984-1989), Santi Soler i Simon (1990-2000), M. Teresa Solé Gabarra (2000-2019) i Carme Maria Marugan i Vallvé (2019-actualitat).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -