13.2 C
Pals
Dilluns, 25 octubre 2021
- Publicitat -

L’Audiència de Girona absol l’acusat d’intentar agredir sexualment el seu nebot a Torroella

S'enfrontava a 10 anys de presó per haver intentat que el menor de 9 anys li fes una fel·lació mentre estaven en una terrassa d'un pis de la família

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Audiència de Girona ha decidit absoldre l’home acusat d’intentar agredir sexualment del seu nebot de nou anys mentre es trobaven junts en una terrassa d’un pis particular de Torroella de Montgrí. La sentència afirma que el processat va ensenyar el penis al menor, però que en cap cas va intentar-lo forçar ni agredir sexualment. L’acusat s’enfrontava a 10 anys de presó. 

Els fets es remunten el novembre del 2017. El fiscal assegurava que l’acusat va intentar que el seu nebot li fes una fel·lació mentre es trobaven a la terrassa del pis dels familiars del menor. L’home processat s’enfrontava a una pena de 10 anys de presó per una temptativa d’agressió sexual a un menor de 16 anys. A més, també a pagar una multa de 2.700€ per tres delictes de lesions, ja que suposadament, després hauria agredit la mare i la resta de germans que eren al pis.

Finalment, el magistrat Manuel Ignacio Marcello ha decidit absoldre el processat de tots els delictes. La sentència recull que aquella tarda en què es van produir els fets, l’home sí que s’hauria abaixat els pantalons per ensenyar-li el penis al menor mentre es trobaven a la terrassa, però no queda provat que intentés que el nen li fes una fel·lació ni que després agredís a la família.

El tribunal, a l’hora de dictar sentència s’ha basat en el testimoni del nebot durant el judici. Argumenten que no pot ser “prova de càrrec suficient” per condemnar l’acusat. Afirmen que hi ha diferències força notòries del que va declarar en fase d’instrucció i el que va dir després a sala. En un primer moment no va fer esment de la fel·lació i després davant del tribunal sí que va afirmar que li ho havia demanat expressament.

En aquests casos s’aplica el principi ‘in dubio pro reo’, que vol dir que en cas de dubte, a favor de l’acusat. L’Audiència de Girona també remarca que l’actitud de la mare, i germana de l’acusat, ha estat “canviant”. En primera instància va denunciar els fets davant dels Mossos, però després se’n va fer enrere.

Per tots aquests motius, la Secció Tercera de l’Audiència ha conclòs que hi ha masses llacunes per tombar la presumpció d’innocència de l’acusat i l’absolen de tots els delictes dels quals se l’imputaven: temptativa d’agressió sexual a un menor de 16 anys i de tres delictes de lesions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -